StoryEditor

Jennifer Capriati: Vyradenie Williamsových ma neprekvapilo

03.06.2004, 00:00
Americká tenistka Jennifer Capriatiová dokázala na dvorcoch Rolanda Garrosa v Paríži triumfovať v roku 2001 a teraz ju delia od podobného úspechu už "len" dve víťazstvá. Dvadsaťosemročná rodáčka z New Yorku potvrdila vynikajúcu formu vo štvrťfinále, v ktorom vyradila turnajovú dvojku Serenu Williamsovú.

V rozhovore pre oficiálnu stránku turnaja siedma najvyššie nasadená hráčka potvrdila, že toto víťazstvo je pre ňu veľkou vzpruhou do ďalších bojov.

So Serenou máte nepriaznivú bilanciu vzájomných zápasov (5 víťazstiev - 9 prehier), takže víťazstvo vás zrejme príjemne prekvapilo?

- Som skutočne šťastná a spokojná, že sa mi podarilo v tomto stretnutí zvíťaziť. Myslím si, že to nebol nejako zvlášť kvalitný zápas, pretože obe sme boli dosť nervózne. Ja som však hrala o niečo lepšie, urobila som menej chýb, a to rozhodlo. Som veľmi rada, že tento zápas sledovali na tribúne aj moji rodičia.

Po mečbole ste zakričali: "Konečne!". Potom sa však posledná loptička musela ešte raz opakovať. Bol to pre vás zrejme veľmi dramatický moment...
- Určite áno. Bola som rada, že túto loptičku nechali aspoň opakovať, pretože bola, pochopiteľne, veľmi dôležitá a ja som si nemohla dovoliť tento fiftín prehrať. Našťastie mi vyšiel aj druhý pokus.

Zrejme ste čakali, že vašou najbližšou súperkou bude Venus Williamsová. Čo hovoríte na fakt, že obe sestry sa už s turnajom rozlúčili?
- Nemyslím si, že to je až také veľké prekvapenie, pretože je tu veľmi veľa kvalitných hráčok s dobrou kondíciou, ktoré dokážu na pomalom antukovom povrchu zahrať vynikajúci zápas. Nevidela som svoju súperka tu v Paríži hrať, ale viem, že je veľmi dobrá a dôsledná hráčka. Nesmiem sa sústrediť na to, čo môžem celkovo získať, ale na samotný duel. Len tak môžem uspieť.

Predvádzate na dvorcoch Rolanda Garrosa svoj najlepší tenis?
- Ťažko povedať. Už viackrát som mala zo svojej hry podobne dobrý pocit ako teraz. Je to však veľmi špecifická záležitosť, pretože podmienky sú vždy rozdielne. Niekedy sa vám darí menej, niekedy viac. Teraz mám zo svojej hry veľmi dobrý pocit, no vždy je čo zlepšovať.

Pred tromi rokmi ste na tomto turnaji zdolali Serenu rovnako vo štvrťfinále a potom ste dosiahli aj na celkový triumf. Myslíte, že to môže byť pre vás dobré znamenie?
- Samozrejme, že by som nebola proti, keby sa história opakovala. Ešte som však od celkového prvenstva veľmi ďaleko. Ak by som chcela uspieť, musela by som ešte zvíťaziť v dvoch veľmi náročných dueloch. Najmä ten najbližší súboj s Ruskou Amastasiou Myskinovou bude veľmi náročný.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 13:48