Milan Škriniar (Slovensko), brankár Martin Dúbravka (Slovensko) a Roman Jaremčuk (Ukrajina) počas zápasu základnej E-skupiny Slovensko - Ukrajina na ME 2024 vo futbale. FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Po prestávke to bol iný obraz, hodnotí Dúbravka po prehre s Ukrajinou. Calzona je s mužstvom spokojný

21.06.2024, 17:49
21.06.2024, 18:13
Autor:
TASRTASR

O tom, či Slováci postúpia do vyraďovacej fázy, sa tak rozhodne v záverečnom skupinovom dueli s Rumunskom, ktorý je na programe v stredu.

Dostali sme súpera do pohody, no celkovo som s mužstvom spokojný, povedal tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona po prehre Slovenska s Ukrajinou 1:2 vo svojom druhom zápase na ME v Nemecku.

"Nemôžem tímu nič vyčítať, prvý polčas bol lepší z našej strany. Súper má obrovskú kvalitu, v rankingu FIFA sú Ukrajinci o 20 miest pred nami. Je to normálne, že sa svojou kvalitou dostali na koňa," zhodnotil Calzona.

"Môže sa stať, že všetky štyri tímy budú mať po tri body. Urobíme maximum pre to, aby sme postúpili," povedal tréner. 

Slovenskí futbalisti prehrali vo svojom druhom zápase na ME v Nemecku s Ukrajinou 1:2. V piatkovom stretnutí E-skupiny síce vyhrávali po prvom polčase 1:0 vďaka Ivanovi Schranzovi, no na aktivitu súpera po zmene strán nestačili. O víťazstve Ukrajincov rozhodol v 80. minúte Roman Jaremčuk.

image

Dobrý začiatok, smutný koniec. Slováci si skomplikovali postupové šance, Ukrajine podľahli o gól

"Je to frustrujúce, keďže prvých 35 minút sme mali kontrolu nad hrou. Vytvorili sme si dobré príležitosti, žiaľ, dali sme iba jeden gól," zhodnotil prehru s Ukrajinou slovenský brankár Martin Dúbravka.

"Po prestávke to bol iný obraz, súper viac zatlačil, stál vyššie v niektorých situáciách. Išli si za tým, strelili vyrovnávajúci gól a to im dalo veľa síl. Bolo to pre nás náročné zachytiť priebeh zápasu," povedal Dúbravka.

Podľa kapitána slovenskej reprezentácie Milana Škriniara bol prvý "prvý polčas z našej strany lepší, ako ten druhý."

"Myslím si, že je to veľká škoda, v druhom polčase sme neboli aktívni, ako sme si hovorili v šatni. Povedali sme, že musíme dostávať súpera pod tlak a kontrolovať zápas, no vôbec to tam nebolo," uzavrel Škriniar.

Autor gólu Slovenska Ivan Schranz sa pridal k svojim spoluhráčom a uviedol, že "sme začali dobre, ale postupom času sme strácali pôdu pod nohami".

"Nechávali sme Ukrajincom viac priestoru na to, aby mohli podnikať svoje rýchle kontry. Je to škoda, potom sme dostali góly a dnes sme to nezvládli. Je to za nami, ukázali sme dobré momenty a ideme si do tretieho zápasu po postup."

Schranz sa presadil v druhom stretnutí za sebou a stal sa vôbec prvým hráčom Slovenska, ktorý zaznamenal viac ako jeden gól na európskom šampionáte.

O tom, či Slováci postúpia do vyraďovacej fázy, sa tak rozhodne v záverečnom skupinovom dueli s Rumunskom, ktorý je na programe v stredu o 18.00 h vo Frankfurte.

01 - Modified: 2024-06-27 20:30:44 - Feat.: - Title: Nebude to ľahké, varuje Bellingham. Chceme ísť ďalej, hovorí tréner Slovákov Calzona pred zápasom s Anglickom 02 - Modified: 2024-06-27 15:02:56 - Feat.: - Title: Ronaldo sa po zápase s Gruzínskom tesne vyhol stretu s fanúšikom, ktorý vyskočil z hľadiska 03 - Modified: 2024-06-27 13:50:20 - Feat.: - Title: Prekliaty kanonier, najdrahší hráč na svete či nevýrazný zlatý chlapec. Angličania sa na Slovensko tešia 04 - Modified: 2024-06-27 10:05:36 - Feat.: - Title: Duda o šanciach proti Anglicku: Budeme naštartovaní, je na nich vyvíjaný tlak, sme v psychicky väčšej pohode 05 - Modified: 2024-06-27 09:27:17 - Feat.: - Title: EURO 2024: Lobotka sa stal druhýkrát hráčom zápasu. Odmakali sme si to, ukázali sme maximum
menuLevel = 2, menuRoute = sport/euro-2024, menuAlias = euro-2024, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. jún 2024 11:41