Slovenskí hokejisti Matúš Sukeľ, kapitán Tomáš Tatar (90) a Martin Fehérváry reagujú po prehre po štvrťfinálovom zápase Kanada - Slovensko na 87. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Prahe vo štvrtok. FOTO: TASR/Michal Runák
StoryEditor

Semifinálne mimo dosah. Sme sklamaní, ale treba uznať kvalitu Kanady, povedal Tatar

23.05.2024, 23:10
Autor:
TASRTASR

Slovenský tím síce v úvodných dvoch tretinách čelil viacerým ofenzívnym manévrom súpera, no pred záverečnou časťou držal skóre 1:3, ktoré ešte dávalo istú nádej.

Slovenskí hokejisti neukončili 12-ročné čakanie na semifinálovú účasť na MS. Štvrťfinálová prehra s Kanadou 3:6 znamená ich koniec na šampionáte v Česku. Podľa kapitána tímu Tomáša Tatara zámorský favorit potvrdil svoju silu a pre mladých hráčov v slovenskom tíme išlo o ďalšiu cennú skúsenosť. Kanaďania zamierili k víťazstvu hneď v úvode, keď už v 5. minúte viedli 2:0. Slováci tak celý zápas iba doťahovali náskok a rozbehnutých obhajcov zlata už nezastavili.

"V úvode sme spravili drobné chyby, ktoré oni hneď potrestali. Musíme im uznať ich hokejovosť, hrali naozaj dobre. V takomto zápase sa musíte dostať do vedenia, aby súper znervóznel. My máme mladé mužstvo a bolo vidieť skúsenosti na strane súpera. Kanaďania boli silní s pukom, v ofenzíve zapájali obrancov a ťažko sa to bránilo. Sú to hráči, ktorí sú hviezdy svojich tímov v NHL a bolo to cítiť," poznamenal Tatar.

Koniec nádejí

Slovenský tím síce v úvodných dvoch tretinách čelil viacerým ofenzívnym manévrom súpera, no pred záverečnou časťou držal skóre 1:3, ktoré ešte dávalo istú nádej. "Vedeli sme, že stále sa s tým dá niečo robiť. Stačilo dať jeden gól a boli by sme na kontakt. Snažili sme sa to otočiť, bojovať, no inkasovali sme rýchle góly. Žiaľ, už nám to nevyšlo," skonštatoval krídelník Pavol Regenda.

image

Slováci sa lúčia s MS v hokeji. Zahodili viaceré čisté šance, ale Kanada bola nad ich sily

Prehra s Kanadou ukončila slovenské nádeje na prvé šampionátové semifinále pod vedením trénera Craiga Ramsayho. Podľa Tatara však turnaj priniesol skúsenosti hráčom, ktorí ich v reprezentácii môžu zúročiť.

"Samozrejme, že som sklamaný, no musíme sa reálne pozrieť na to, že máme stále mladé mužstvo. Mnohí hráči tu získali skúsenosti, ktoré sa im v budúcnosti zídu," zdôraznil Tatar.

Slovensko na turnaji

Bezprostredne po zápase ešte nebolo známe konečné umiestnenie Slovenska na turnaji, vzhľadom na 4. miesto v základnej skupine pôjde o 7. alebo 8. miesto. "Splnili sme základný cieľ, ktorým bolo štvrťfinále. Škoda, že sme ‘chytili‘ práve takéhoto silného súpera," poznamenal Tatar.

Regenda bol súčasť formácie, ktorá od úvodu turnaja pozitívne zaujala. V trojici s krídelníkom Milošom Kelemenom a stredným útočníkom Martinom Pospíšilom si viackrát vyslúžili pochvalu trénerov a okrem bojovnosti priniesli tímu aj viacero gólov.

image

Nezachytili sme začiatok a Kanaďania sa už dostali do pohody. Majú však ozaj kvalitu, hodnotí Šechný

Regenda zakončil svoje tretie MS s bilanciou jeden gól, tri asistencie a dva plusové body v ôsmich zápasoch: "Snažil som sa podať čo najlepší výkon pre tím. Vedel by som si predstaviť aj viac gólov a bodov. Som rád, že tím víťazil. Dodávali sme mu energiu, náš útok pracoval dobre. S Kelom a Pospecom sme sa podporovali a pomáhali si. Som rád, že sme postúpili do štvrťfinále, no vedel by som si predstaviť aj iný výsledok posledného zápasu."

MS v hokeji 2024

01 - Modified: 2024-05-23 21:57:03 - Feat.: 1 - Title: Česi postúpili do semifinále po triumfe nad USA, rozhodol Zacha 02 - Modified: 2024-05-23 18:11:41 - Feat.: 0 - Title: Slováci sa lúčia s MS v hokeji. Zahodili viaceré čisté šance, ale Kanada bola nad ich sily 03 - Modified: 2024-05-23 09:20:05 - Feat.: 1 - Title: Pospíšil bol na vyšetrení v bratislavskej nemocnici, dozvedel sa priaznivú správu
01 - Modified: 2024-06-16 06:00:01 - Feat.: - Title: Edmonton deklasoval vo štvrtom finále Floridu, McDavid prekonal rekord 02 - Modified: 2024-06-06 17:46:31 - Feat.: - Title: Obchodný schodok Kanady klesol na polovicu, pomohol vývoz energií a zlata 03 - Modified: 2024-06-03 14:04:19 - Feat.: - Title: Zadrhni sa rubľami! Slovenský obranca podpísal v Rusku a hlási: Ľudia mi želajú smrť 04 - Modified: 2024-05-31 13:53:48 - Feat.: - Title: Na východe sa pripravuje miliónová dražba. Známu hokejovú arénu dobehli financie a nesplácaný úver 05 - Modified: 2024-05-30 15:59:15 - Feat.: - Title: Expertka na migráciu: Mnohí Američania považujú strednú Európu za oázu, kde zostal zachovaný zdravý rozum
menuLevel = 2, menuRoute = sport/ms-v-hokeji-2024, menuAlias = ms-v-hokeji-2024, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. jún 2024 13:22