Komentátor Bob Ballard (vľavo dole) s kolegami. FOTO: Twitter/Bob Ballard
StoryEditor

Viete, aké sú ženy... Komentátor Eurosportu vyvolal pobúrenie, po nevhodnej poznámke prišiel o miesto

29.07.2024, 10:48
Autor:
redred
  • Bob Ballard sa športu venuje už od 80. rokov a zúčastnil sa viacerých majstrovstiev sveta či olympijských hier.
  • Po jeho nevhodných slovách teraz bude musieť Eurosport povolať náhradníka.
  • Stanica totiž v nedeľu oznámila, že Ballarda suspendovala.

Patrí k najskúsenejším komentátorom britského Eurosportu. Športu sa venuje už od 80. rokov a zúčastnil sa viacerých majstrovstiev sveta či olympijských hier, v Paríži mal mať na starosti plávanie. Hneď v úvode sa však Bob Ballard musí s komentovaním rozlúčiť. Stanica ho kvôli poznámke na konto austrálskych plavkýň stiahla.

image

Organizátori sa ospravedlnili za stvárnenie Poslednej večere drag queens počas olympijského ceremoniálu

Plavkyne Mollie O‘Callaghanová, Emma McKeonová, Meg Harrisová a Shayna Jacková práve získali zlato v pretekoch 4x100 metrov voľným spôsobom. Pre Austráliu išlo už o štvrté v poradí!

Pretekárky neskôr odchádzali zo štadióna, oslavovali a mávali divákom, keď Ballard vyhlásil: „…Viete, aké sú ženy… Pofľakujú sa, líčia sa…“

Spolukomentátorka Lizzie Simmondsová hneď zareagovala a označila slová za „poburujúce“, na čo sa Ballard zasmial.

Nebola však jediná, komu sa nepáčili tieto slová.

Nevôľa sa na skúseného komentátora zniesla aj na sociálnych sieťach. „To je neuveriteľné,“ uviedla jedna z diskutujúcich. „Myslel som si, že je to už za nami,“ pridal sa ďalší muž. „Od neho by som to nečakal,“ dodal ďalší.

image

Katastrofa, kritizujú Nemci jedlo v olympijskej dedine

Ballard predtým pracoval aj pre BBC. Komentoval množstvo športov vrátane ľadového hokeja, tenisu na vozíku, vodného póla, najviac sa špecializoval práve na plavecké športy, ktoré mal mať na starosti aj v Paríži.

Teraz bude musieť Eurosport povolať náhradníka. Stanica totiž v nedeľu oznámila, že Ballarda suspendovala.

„Počas vysielania sa komentátor Bob Ballard dopustil nevhodného komentára. S okamžitou platnosťou sme ho vyradili zo zoznamu našich komentátorov,“ uviedla vo vyhlásení. Ballard sa zatiaľ k udalosti verejne nevyjadril.

01 - Modified: 2024-09-07 19:04:39 - Feat.: - Title: Napriek chorobe s dvoma medailami. Vadovičová odchádza z Paríža nadmieru spokojná 02 - Modified: 2024-09-07 21:07:04 - Feat.: - Title: Viac než stotisíc Francúzov naprieč celou krajinou protestovalo proti novému premiérovi 03 - Modified: 2024-09-07 05:08:07 - Feat.: - Title: Francúzski vinári sa trápia. Podľa vlády klesne produkcia vína o takmer pätinu 04 - Modified: 2024-09-06 06:55:19 - Feat.: - Title: Zakladateľ Telegramu Durov kritizuje Francúzsko za svoje zadržanie 05 - Modified: 2024-09-05 19:15:44 - Feat.: - Title: Francúzsko potrebuje rešpekt a jednotu po období politických otrasov, tvrdí nový premiér Barnier
menuLevel = 2, menuRoute = sport/oh-2024, menuAlias = oh-2024, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. september 2024 08:31