StoryEditor

Odvolávanie vlády Eduarda Hegera

15.12.2022, 16:32
Odvolávanie vlády Eduarda Hegera
15:54

Hlas-SD avizoval, že je pripravený podporiť štátny rozpočet. Urobí tak, ak bude schválená novela ústavy, právoplatne vyhlásený termín predčasných volieb, a zároveň prijatý jeho pozmeňovací návrh na presun 840 miliónov eur do zdravotníctva na pomoc slovenským pacientom i zdravotníkom.

"Hlas ako zodpovedná politická strana pripravená čo najviac prispieť k tomu, aby ľudia dostali čím skôr potrebnú pomoc od štátu," uviedol Peter Pellegrini po rokovaní s Borisom Kollárom.

14:33

Hlas-SD vyzval politické strany k čo najrýchlejšej dohode o termíne predčasných volieb v časovom rozmedzí, aké uviedla prezidentka Čaputová. V strane potvrdzujú, že sú dovtedy "pripravení konštruktívne sa podieľať na riadnom chode štátu."

"Akékoľvek pozičné hry a naťahovanie času je len predlžovaním agónie odvolanej Hegerovej vlády," dodal predseda strany Peter Pellegrini.

14:31

V pondelok bude zasadať parlament. Na 10.00 hod. zvolal šéf parlamentu Boris Kollár poslanecké grémium.

14:25

Máme pred sebou nový príbeh, ktorý musíme napísať. Príbeh musí byť demokratický, protikorupčný a musíme naplniť ciele, ktoré máme, povedal Heger. Dodal, že ich čaká veľmi dôležitá úloha a tou je schváliť rozpočet.

14:23

Dnes sa dovŕšil príbeh našej vlády. Naša vláda bola demokratická, protikorupčná, reformná a s janým zahraničným smerovaním, povedal premiér Eduard Heger.

14:21

Musíme urobiť dve veci. Schváliť rozpočet a pripraviť predčasné voľby. Termín máme do 30. júna, povedal Kollár.

14:21

Boris Kollár hovorí, že vláda bude ďalej pokračovať v demisii. "Budem robiť všetky kroky preto, aby sme uchránili ľudí pred vysokými cenami tepla a energií," povedal Kollár.

14:11

Veronika Remišová po oficiálnom odvolaní Hegerovej vlády prezidentkou hovorí, že vládny kabinet naďalej musí myslieť na krajinu, keďže je "stále zodpovedný za Slovensko."

"Je nezmysel jeden deň povaliť vládu, druhý deň hovoriť o nejakej rekonštrukcii tak, ako to robia politici z SaS. Na toto mali myslieť v čase, keď sa spolu s fašistami a mafiou rozhodli rozbiť už tretiu demokratickú vládu a poslať krajinu na veľmi neistú cestičku....," dodáva ministerka na margo bývalého koaličného partnera.

13:51

Prezidentka žiada dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera i ďalších politických reprezentantov k prijatiu krokov, aby Národná rada najneskôr do konca januára 2023 prijala všetky potrebné rozhodnutia smerujúce k predčasným parlamentným voľbám.

13:47

Prezidenta žiada dočasne poverenú vládu Eduarda Hegera, aby v prechodnom období prispela skôr k stabilite ako k chaosu. Kabinet by mal výkon svojich obmedzených právomocí podľa nej vykonávať s veľkou zodpovednosťou.
 

13:39

Nie je tu vôľa na zostavenie novej vlády s podporou parlamentu. Najneskôr do konca januára musí vláda spraviť všetky kroky potrebné na zabezpečenie predčasných volieb. Je nutné, aby predčasné voľby boli ešte v prvom polroku budúceho roka, informovala prezidentka.

13:38

Prezidentka hovorí, že vládu odvolala ako dôsledok včerajšieho rozhodnutia parlamentu. "Konštatujem, že dráma akú som zažila pri vašom vládnutí, bola až do poslednej chvíle vlášho vládnutia," povedala prezidentka.

13:36

Eduard Heger si prevzal od prezidentky dekrét o odvolaní vlády. Nasleduje slovenská hymna.

13:35

Prezidentka odvoláva vládu Slovenskej republiky. Prezidentka zároveň poveru vládu na vykonávanie úkonov až do vymenovania novej  vlády.

13:34

Predstavitelia vlády sú už nastúpení u prezidentky. Nastáva ústavný akt.

13:22

Dnes o 13.30 hod. odvolá prezidentka vládu Eduarda Hegera.

12:47

Robert Fico (SMER-SD) vyzýva k čo najrýchlejšiemu vytvoreniu právnych podmienok pre vyhlásenie predčasných volieb. Ozrejmuje, že za ideálny termín v strane považujú máj 2023 a za hraničný 30. jún 2023.

„V pondelok budúci týždeň je potrebné hlasovať o návrhu novelizácie Ústavy SR, aby sme mohli začať rokovať o návrhu na skrátenie volebného obdobia. Ešte počas budúceho týždňa musí vzniknúť dohoda o termíne konania predčasných volieb. (...) Potom nič nemôže brániť tomu, aby sme skrátenie volebného obdobia schválili na konci budúceho týždňa“ opisuje Fico navrhovaný postup.

12:00

"Od začiatku máme dve požiadavky: nezávislé vyšetrenie vraždy a novú, dôveryhodnú vládu. V roku 2020 vyhrali voľby strany, ktoré nám sľubovali boj proti korupcii. No nestačí byť len “proti” niečomu," reaguje na pád vlády občianska iniciatíva Za Slušné Slovensko.

"Vyzývame demokratických politikov a političky, aby začali čo najskôr obnovovať dôveru v politiku na Slovensku."

10:18

Martin Klus (nezaradený) na Facebooku reagoval, že po páde vlády zneli sálou radostné výkriky Smeru a Republiky, ale skutočné oslavy podľa neho prepuknú až po skorých predčasných voľbách, ku ktorým sa vyslovením nedôvery vláde Eduarda Hegera "rútime mílovými krokmi". 

"Škoda. Jeho vláda rozhodne nebola dokonalá, ale pre mňa bola garanciou jednoznačnej zahraničnopolitickej orientácie SR a aj preto som bol medzi 20 poslancami, ktorí hlasovaním s jej pádom nesúhlasili," vysvetlil svoj postoj.

23:31

Čím skôr sa podarí zmeniť ústavu tak, aby si poslanci sami mohli skrátiť volebné obdobie, tým skôr budú predčasné voľby. V diskusnej relácii TV Joj Na hrane to skonštatoval predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina).

23:22

Strana SaS bola naklonená odkladu hlasovania a možno i stiahnutiu návrhu na vysloveniu nedôvery vláde, tento scenár však zhatil postoj ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) pri podávaní demisie a jeho finálne rozhodnutie tak neurobiť. V diskusnej televíznej relácii TV Joj Na hrane to uviedol líder SaS Richard Sulík.

22:00

Premiér Eduard Heger (OĽANO) po rokovaní s hlavou štátu potvrdil, že v piatok prezidentka odvolá jeho vládu a zároveň ju dočasne poverí vykonávaním funkcie v obmedzenom rozsahu. "Ostatné veci budú predmetom rokovaní politických strán," poznamenal.

21:43

Predčasné parlamentné voľby by sa mali konať najneskôr v júni, ešte lepší termín by bol v máji. Po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou to vyhlásil predseda Národnej rady Boris Kollár (Sme rodina). "Ja sa zhodujem v termíne predčasných volieb s pani prezidentkou," vyhlásil šéf parlamentu. Konať by sa podľa jeho slov mali čo najskôr. Premiér Eduard Heger (OĽANO) po rokovaní s hlavou štátu potvrdil, že v piatok prezidentka odvolá jeho vládu a zároveň ju dočasne poverí vykonávaním funkcie v obmedzenom rozsahu. "Ostatné veci budú predmetom rokovaní politických strán," poznamenal.

21:13

Prezidentka Zuzana Čaputová v piatok odvolá vládu Eduarda Hegera (OĽANO). Zároveň ju dočasne poverí vykonávaním funkcie v obmedzenom rozsahu. Informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec. "O ďalšom postupe bude prezidentka informovať zajtra," priblížil hovorca.

20:07

Mimoparlamentná strana Spolu odmieta za novej politickej situácie úvahy o rekonštrukcii vlády. Presadzuje hľadanie širšieho politického konsenzu na realizáciu predčasných volieb, ideálne na jeseň 2023. Strana to uviedla na sociálnej sieti. Spolu dlhodobo preferovalo, aby koncu vlády predchádzala široká dohoda politických strán o realizácii potrebných ústavno-legislatívnych zmien a termíne predčasných volieb. "Rozhodnutie parlamentu však zásadne mení politickú situáciu. Poslanec Národnej rady Miroslav Kollár a strana Spolu za tejto novej politickej situácie odmieta úvahy o rekonštrukcii vlády. Na takéto riešenia bol čas predtým, ako bola vyslovená nedôvera vláde," uviedla strana na sociálnej sieti.

19:54

Aktuálne prebieha stretnutie v prezidentskom paláci. Traja najvyšší ústavní činitelia majú diskutovať o ďalšom postupe. Moc má teraz v rukách najmä prezidentka Zuzana Čaputová. Tá môže niekoho poveriť zostavením novej vlády alebo môže sama zložiť takzvanú úradnícku vládu. Ďalšou možnosťou je, že Heger dovládne v demisii až do termínu predčasných volieb, na ktorých by sa parlament dohodol. 

19:43

Slovensko potrebuje dohodu na predčasných parlamentných voľbách. Progresívne Slovensko bude súčinné pri všetkých krokoch, ktoré povedú k novému rozdaniu kariet. Uviedol to predseda Michal Šimečka. Štvrtok považuje za smutný deň pre slovenskú demokraciu. "Našou úlohou je vrátiť ľuďom nádej, že politika sa dá robiť inak. Progresívne Slovensko bude v najbližších voľbách pre voličov predstavovať modernú, európsku a príčetnú alternatívu," zdôraznil Šimečka v stanovisku, ktoré poskytol riaditeľ komunikačného oddelenia strany Radovan Choleva.

19:43

Zavolal som Richarda Sulíka do kancelárie predsedu parlamentu. Snažili sme sa zabrániť povaleniu tejto vlády do poslednej minúty, do poslednej sekundy, povedal Heger.

19:42

Chcel by som povzbudiť všetkých ľudí na Slovensku, aby dali hlavy hore. Keď to spolu urobíme a bude nás dosť, tak my tú mafiu spolu porazíme. Po dnešnom dni považujem za mafiánsku stranu aj SaS, kritizoval Igor Matovič.

19:39

Vláda sa nerozpadla. Vláda bola odvolaná v parlamente. Opakujem, vláda sa nerozpadla, dnes bola povalená v parlamente tak ako v roku 2011, povedal premiér Eduard Heger.

19:37

Urobili sme všetko preto, aby sa tento pád nestal. Aj dnes ráno sme dali veľmi férovú ponuku strane SaS. Ak by ju využili, tak by to mysleli so Slovenskom vážne.

19:36

Raz, keď ten volebný systém zmenia, si urobte simulácie ako dopadnú tie voľby, keď budú mať volebný systém ako v Maďarsku, povedal Matovič.

19:35

Hlasovanie o nedôvere vláde jasne ukázalo, že nevisela na hlasoch fašistov a extrémistov, hoci sa to mnohí snažili tvrdiť mesiace. V reakcii na vyslovenie nedôvery to povedal premiér Eduard Heger (OĽANO). "Mrzí ma, že SaS potrebovala na to, aby sa o tom presvedčila, pád demokratickej, protikorupčnej a reformnej vlády," povedal Heger na tlačovej konferencii. 

19:34

Chcú sa vrátiť k moci, chcú umlčať spravodlivosť. Očakávame tlak, povedal Heger o predstaviteľoch Smeru a Hlasu.

19:32

Povaliť vládu je najväčší nezmysel. Napriek tomu, že budeme v demisii, budeme do poslednej minúty implementovať pomoc v boji s energetickou krízou, povedal premiér Eduard Heger.

19:29

Som veľmi vďačný človeku, ktorý mi volal, ktorý ma prebral a povedal, že DNA OĽANO je iné, povedal Matovič. Poslanci OĽANO mu zatlieskali.

19:28

Igor Matovič poprel, že by vytrhol demisiu z rúk zamestnanca prezidentskej kancelárie. "Normálne som si zobral kópiu aj originál, nebolo to žiadne vytrhnutie," povedal Matovič.

19:27

Igor Matovič povedal, že počas podávania demisie v prezidentskom paláci mu volal niekto, koho si veľmi váži  a povedal, že bojovníci sa nevzdávajú. To bolo dôvodom, prečo si demisiu na poslednú chvíľu rozmyslel.

19:26

Mám vážne dôkazy o korupčnom správaní Richarda Sulíka, ktoré zverejním počas predvolebnej kampane, povedal Matovič na brífingu.

19:25

Myslím si, že po dnešnom hlasovaní je strana SaS mŕtva. Osobne si myslím, že Richard Sulík svoju stranu pochoval, povedal Matovič.

19:21

Ak Smer, Hlas a Republika prídu k moci, tak zmenia volebný systém po vzore Maďarska, povedal Matovič na brífingu.

19:21

Ak sa dnes niekto teší z pádu vlády a nič nevidí a nepočuje, tak ja by som vám chcel povedať, že takýmto spôsobom prídeme o demokraciu na Slovensku, povedal Matovič.

19:20

Pád vlády nemusí znamenať predčasné voľby. Vyhlásil to predseda mimoparlamentnej strany Život-Národná strana a nezaradený poslanec Tomáš Taraba na sociálnej sieti. "Dnes sme prišli s návrhom na predčasné voľby a dvomi hlasmi tento návrh neprešiel. Ak by bol prešiel, mali by sme istotu, že Slovensko ide do predčasných volieb," skonštatoval. Vláda Eduarda Hegera (OĽANO) podľa neho padla iba vďaka hlasom troch poslancov, pôsobiacich v strane Život-NS. "Rozhodli sme sa tak, ako sme tvrdili, že keď nevyrokujeme predčasné voľby, tak hlasujeme za pád vlády," dodal.

19:17

Do poslednej minúty môjho mandátu bude táto vláda pomáhať ľuďom a sprevádzať ich náročnou energetickou krízou, povedal Heger.

19:16

Mimoparlamentná SNS považuje pád vlády Eduarda Hegera (OĽANO) za najkrajší vianočný darček. Opozícia by sa mala v parlamente dohodnúť na čo najskoršom termíne predčasných volieb. Informovala o tom riaditeľka kancelárie predsedu SNS Zuzana Škopcová.
 

19:15

Na tlačovej konferencii OĽaNO bude aj Igor Matovič. 

19:13

Ako hlasovali poslanci? 

Pád vlády podporilo 78 zákonodarcov - celý klub SaS, Smeru, Hlas, ĽSNS aj Republika, tarabovci, Martin Borguľa, Ján Krošlák, Patrick Linhart aj Slavěna Vorobelová. 

Klub OĽaNO aj Jana Žitňanská, Katarína Hatráková boli neprítomní. 

Zdržali sa Romana Tabák a Martin Čepček. 

Nehlasovali Jozef Šimko a Miroslav Kollár. 

19:11

Nezaradení poslanci z Hlasu-SD sa nebudú podieľať na žiadnej novej "sedemdesiatšestke", teda novej koalícii, ktorá by mohla vzniknúť z aktuálnych parlamentných poslancov. Trvá na predčasných voľbách a deklaruje podporu zmene Ústavy v súvislosti s možnosťou skrátiť volebné obdobie Národnej rady. Vyhlásil to líder strany a nezaradený poslanec Peter Pellegrini po tom, ako parlament vyslovil vláde nedôveru.

19:05

Po páde vlády sú aktuálne na stole tri scenáre. Prvým je ľubovoľná dohoda v parlamente postavená na rekonštrukcii vlády, druhým je vláda odborníkov, ktorú stanoví prezidentka a tretím sú predčasné voľby. Vyhlásil to líder SaS Richard Sulík s tým, že jeho strana sa prikláňa k vláde odborníkov alebo rekonštrukcii vlády. Vie si predstaviť, že umožnia vznik novej vlády. Do vládneho kabinetu však podľa Sulíka SaS vstúpiť nechce. Hlavné slovo podľa neho bude mať teraz prezidentka Zuzana Čaputová.

19:05

Juraj Šeliga zo Za ľudí krátko po hlasovaní nechcel komentovať, ako vníma vzniknutú situáciu. Uviedol, že čas na vyjadrenie bude zajtra. 

19:02

Po tom všetkom, čo tu zanechala táto vláda, bude veľký problém schváliť normálny rozpočet. Pani prezidentke treba oznámiť, že parlament je pripravený hľadať termín predčasných volieb, povedal Pellegrini.

19:00

Človek, ktorý chcel, aby sme podplácali policajtov, dnes rozhodol o páde protikorupčnej vlády, povedal Igor Matovič o Jánovi Krošlákovi.

18:59

Táto vláda a premiér Heger nemali ani tú dôstojnosť povedať, že áno prehrali sme, vzdávame sa, povedal Pellegrini.

18:58

Ľudia na Slovensku dostali najkrajší darček pod vianočný stromček. Padla táto neschopná babrácka vláda, ktorá spôsobovala chaos. Nesmierne sa teším, že sa podarilo tejto vláde vysloviť nedôveru, povedal na brífingu Peter Pellegrini.

18:54

Keby sme nič nespravili a nechali ich takto vládnuť, tak Robert Fico vyhrá voľby, odpovedal Sulík na otázku, či to berie tak, že povalil už tretiu vládu.

18:53

Tlačovú konferenciu po liberáloch by mali mať aj poslanci Hlasu a pred novinárov by mali predstúpiť aj členovia OĽaNO.

18:49

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a premiér Eduard Heger (OĽANO) idú po tom, čo parlament vyslovil nedôveru vláde, k prezidentke Zuzane Čaputovej. Kollár je za predčasné voľby, ktoré by sa podľa neho mohli konať v máji či júni. Informoval o tom médiá.

18:48

Sulík povedal, že nemá záujem skladať novú vládu ani sa nevráti do takejto vlády. "Podľa mojich informácií dôjde ku konzultáciám s prezidentkou a uvidíme, čo sa bude diať," povedal Sulík.

18:48

"Ani padnúť nevieme dôstojne," vyhlásil predseda parlamentu Boris Kollár a ohlásil, že spolu s premiérom Eduardom Hegerom ide teraz za prezidentkou Zuzanou Čaputovou. 

18:47

Teraz sa musíme pozrieť dopredu. Slovensko sa musí postaviť na nohy. Teraz sa musí tento chaos skončiť, povedal Sulík.

18:47

Predčasné voľby podporovať nebudeme. Kľúčovú úlohu teraz zohrá prezidentka, ktorá má našu dôveru, povedal šéf SaS Richard Sulík

18:45

Robert Fico uviedol, že jeho strana prispela najvyšší počtom poslancom k odvolaniu vládu, keďže majú 27-členný klub. Podľa Smeru je potrebné teraz dospieť ku predčasným voľbám. Za ideálny termín označil šéf strany máj alebo jún budúceho roka. 

18:28

Konečne. My sme čakali čo sa stane a dočkali sme sa toho, že na poslednú chvíľu naša podmienka mohla byť splnená, povedal Sulík na brífingu.

18:27

Juraj Šeliga hovorí, že do poslednej chvíle sa snažil, aby vláda Eduarda Hegera vydržala. 

18:26

Boris Kollár sa ospravedlnil za dianie v Národnej rade. "Je to pocit sprostredkovanej hanby," povedal. 

18:25

Richard Sulík hovorí, že bol v poslednej minúte zavolaný premiérom, kde mu bolo oznámené, že Matovič podá demisiu. "Stalo sa niečo nehorázne. Igor Matovič prišiel k prezidentke, odovzdal demisiu a potom ju vytrhol jej pracovníkovi z ruky," povedal Sulík a dodal, že jeho klub jednotne vysloví nedôveru vláde. 

18:24

Michal Šipoš apeluje na poslancov, aby nepovalili vládu. "Poslanecký klub OĽaNO sa nebude zúčastňovať rituálnej popravy vlády," uviedol. V sále nesedí ani minister Igor Matovič ani premiér Eduard Heger. Všetci z klubu OĽaNO odchádzajú.

18:18

Poslanci SaS opäť opustili rokovaciu sálu. Pri proteste opozičných členov Richard Sulík zvolal "ešte päť minút". Vyzerá to, že sa opäť rokuje medzi bývalými koaličnými partnermi. Ani jedna strana sa však zatiaľ k tomu, čo sa deje, nevyjadrila. 

18:16

Poslanci sa vracajú do sály. Doteraz prebiehali rokovania za zatvorenými dverami. V jednej miestnosti spolu sedeli predstavitelia SaS, v druhej zástupcovia OĽaNO. 

18:05

Poslanci mali hlasovať už pred hodinou, kľúčové rozhodnutie sa naťahuje. Politológ Tomáš Koziak tvrdí pre HN, že vláda určite padne. "Ak však nejakí poslanci otočia a budú hlasovať inak, ako deklarovali ich kluby, tak sa budú musieť potom za to zodpovedať. To sa môže stať."

17:50

Poslanec Národnej rady Patrick Linhart, ktorý oznámil odchod z klubu Sme rodina, bude hlasovať za pád vlády. "Po hodine strávenej u premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) ma, bohužiaľ, nepresvedčil. Dozvedel som sa, že nebude dostatok finančných prostriedkov na podporu a vývoj aplikácie Potravinový semafor, teda, aj keby teraz odstúpil Igor Matovič a Roman Mikulec, hlasujem za pád vlády," uviedol Linhart.

17:38

Boris Kollár zvolal poslanecké grémium. Rokovanie je tak prerušené opäť. 

V sále vidieť ako pred týmto diskutovali Richard Sulík s Borisom Kollárom, Eduardom Hegerom a Annou Zemanovou. 

Na grémiu vedenie parlamentu s lídrami poslaneckých klubov posudzuje politické a procedurálne otázky.

17:29

"S Tarabom ja žiadne dohody nerobím a nebudem robiť," napísal Juraj Šeliga zo Za ľudí na Facebooku. On a jeho kolegyňa Jana Žitňanská hlasovali proti predradeniu hlasovania o novele Ústavy na skrátenie volebného obdobia. Koalícii chýbali dva hlasy. 

17:18

Na to, aby sa schválilo najskôr hlasovanie o novele Ústavy, chýbali koalícii dva hlasy. Proti tomuto kroku boli aj členovia Za ľudí Juraj Šeliga a Jana Žitňanská. Okrem toho to nepodporili ani poslanci Ján Krošlák a Patrick Linhart, ktorí chcú hlasovať za pád vlády. 

17:15

Návrh na skoršie odhlasovanie novely Ústavy potopili aj poslanci Smeru, Hlasu či extrémistov. Za predradenie tohto bodu bolo 74 poslancov, vrátane celého klubu OĽaNO, Sme rodina, tarabovcov aj nezaradených poslancov, ktorí podporujú koalíciu. Zmarila sa tým dohoda vládnych strán s tarabovcami. 

17:12

Michal Šipoš aj dnes požiadal o prestávku na rokovanie klubov v trvaní 20 minút. Kollár tejto žiadosti vyhovel napriek hlasnému namietaniu opozičných poslancov. 

17:10

Boris Kollár navrhol na začiatku hlasovať o novele Ústavy, ktorá by umožnila predčasné voľby. Išlo o podmienku tarabovcov. Tento návrh schválený nebol.

17:02

Do sály už postupne prichádzajú aj koaliční poslanci zo Sme rodina a OĽaNO či členovia vlády.

17:00

V utorok sa očakávalo, že pád vlády podporí 77 poslancov: 

Smer - 27 poslancov

SaS - 20 poslancov

Hlas - 11 poslancov 

ĽSNS - 7 poslancov

Republika - 5 poslancov 

Jednotlivci - Tomáš Valášek, Martin Borguľa, Ján Krošlák, Slavěna Vorobelová, Tomáš Taraba, Štefan Kuffa, Filip Kuffa - 7 poslancov 

Dnes svoj zámer potvrdili prakticky všetci menovaní. 

16:56

Do rokovacej sály postupne prichádzajú poslanci. Zatiaľ sú prítomní len členovia opozície z SaS, Smeru, Hlasu či krajnej pravice. Hlasovanie by malo začať už o pár minút. 

16:32

Sulíkovci podmienky Igora Matoviča neprijali. „Väčšina občanov nedôveruje vláde Eduarda Hegera. Viacerými svojimi rozhodnutiami stratila protikorupčný rozmer. Náš návrh vytýkal vláde aj nezodpovedný rozpočet, ktorý ohrozuje milióny eur z Plánu obnovy. Je zjavné, že opäť raz boli podmienky dané tak, aby boli pre nás neprijateľné,“ uviedol šéf liberálov Richard Sulík. 

menuLevel = 1, menuRoute = static, menuAlias = static, menuRouteLevel0 = static, homepage = false
25. apríl 2024 02:43