StoryEditor

Nový model autobusu Scania Irizar PB

23.06.2003, 00:00

Spoločnosť Scania je známa nielen výrobou nákladných automobilov, ale taktiež sa úspešne presadzuje na trhu s autobusmi, čo dokazuje štvrté miesto medzi najväčšími svetovými výrobcami. Nedávno predstavila nový luxusný diaľkový autobus Scania Irizar PB, ktorý spĺňa tie najvyššie požiadavky na pohodlie, bezpečnosť, spoľahlivosť a úspornú prevádzku. Nový model autobusu teraz jazdí v Českej republike. "Naša ponuka autobusov je veľmi široká, zahŕňa vozidlá od nízkopodlažných mestských autobusov ako napríklad typ Omnicity, až po exkluzívne turistické autobusy, ako je Scania Irizar PB. Neustále pracujeme na zlepšení podvozkov, aby sme čo najviac vyhoveli požiadavkám našich zákazníkov," povedal Robert Sobocki, viceprezident spoločnosti Scania pre predaj autobusov v Českej republike.
Model Scania Irizar PB je výsledkom osemročnej spolupráce s jedným z najväčších európskych výrobcov karosérií, španielskou spoločnosťou Irizar. Autobusy zo spoločnej produkcie firiem Scania a Irizar sa predávajú v pätnástich krajinách a partnerstvo firiem sa rozšírilo aj na služby po predaji. Scania je výhradným importérom autobusov Scania Irizar aj na slovenský trh.
Zaoblené tvary autobusu s rozmerným čelným sklom mu dodávajú futuristický vzhľad. Aerodynamický tvar kapoty umožňuje výrazne znížiť spotrebu paliva. Široké vstupné dvere, nízka úroveň vnútornej hlučnosti a ergonomické sedadlá zaručujú pasažierom pohodlné cestovanie. Klimatizácia má kapacitu až o 30 % vyššiu oproti iným modelom. Súčasťou vybavenia je DVD a moderná kuchyňa Frenzel. Konštruktéri autobusu nemysleli len na pohodlie cestujúcich, ale aj na komfort vodiča. Jeho pracovisko je priestrannejšie ako v predchádzajúcich modeloch, všetky ovládacie prístroje sú umiestnené v jeho priamom dosahu a tento priestor je vybavený vlastnou klimatizáciou.

menuLevel = 2, menuRoute = style/autospektrum, menuAlias = autospektrum, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
13. máj 2024 14:02