StoryEditor

Moderná kuchynská linka za 4 tisíc eur? Do rozpočtu sa vošli aj vstavané spotrebiče

02.01.2018, 23:01
Návrhárka Marta Kačorová sa pustila do premeny starej kuchyne pre mladého chlapca Jakuba.

Jakub pracuje v oblasti IT, je hudobníkom, miluje chipsy a mačky, píše idnes.cz.  Býva v centre Ostravy a páči sa mu minimalistický štýl.

Program Bydlet jako....vysiela Česká televízia. Ukazuje v ňom, že zásadné zmeny v byte sa dajú urobiť revolučným spôsobom, bez stavebného povolenia, hypotéky aj búrania.

Jakub nevyhnutne potrebuje novú kuchyňu. Súčasná rustikálna linka mu vôbec nevyhovuje. Ani vzhľadom, ani usporiadaním. V malej miestnosti prekáža veľká chladnička a pre jedálenský stôl nie je dostatok miesta. 

Chcel by nájsť aj vhodný priestor pre kávovar. Páči sa mu moderný, farebne úsporný a unikátny štýl. Na premenu si pripravil 4 tisíc eur. 

Úlohy sa ujala dizajnérka Marta Kačorová. Jakub spolu s kamarátmi z kapely povynášal z kuchyne všetky veci aj nábytky a majstri mohli začať. Od podlahy. Tá je momentáne vinylová v dekore dreva, ktorý korešponduje s pracovnou doskou a otvorenou policou inak šedej kuchynskej linky. Nad pracovnou doskou je namiesto klasického obkladu čierna tabuľová farba. 

Spotrebiče sú vstavané, nahradili starší voľne stojaci sporák, umývačku, chladničku aj mikrovlnnú rúru. Drez je z umelého kameňa - granitu. Na pracovnú dosku sa vošiel aj Jakubov vysnívaný kávovar. 

Kuchyňa je orientovaná na juh, no chýba v nej odsávač pár. Miestnosť je oddelená od obývačky a má ešte aj veľké okno, cez ktoré sa dá priestor dobre vyvetrať. 

Odsávač by bol v tomto prípade úplne zbytočný. Vďaka tomu môže mať kuchyňa väčšiu linku a viac miesta. 

V rohu sa nachádza čierny industriálny barový stôl s vysokými stoličkami. Jednu stenu natreli šedou farbou. Na stenách visia zarámované obaly od chipsov. Návrhárke sa podarilo zmestiť do pripraveného rozpočtu 4 tisíc eur. 

01 - Modified: 2022-03-16 08:44:25 - Feat.: 0 - Title: Architekti radia: Vyvarujte sa pri rekonštrukcii bytu týchto začiatočníckych chýb 02 - Modified: 2020-11-09 11:59:09 - Feat.: 0 - Title: Rekonštrukcia garsónky bez búrania. Kuchyňa, obývačka, spálňa a pracovňa v jednom
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 07:16