StoryEditor

Lagerfeld nakrútil film o Coco Chanel. Pozrite sa (video)

14.05.2013, 00:00
V roku 1913 si Gabrielle Chanel otvorila obchodík s klobúkmi a oblečením, vznikol o tom film.

To, že sa Karl Lagerfeld okrem navrhovania oblečenia rád venuje aj fotografiu a filmu, je známa vec. Tentoraz si ako tému vybral špeciálnu udalosť: 100. výročie otvorenia obchodu Gabrielle Chanel vo francúzskom letovisku Deauville, kde okrem klobúkov začala prvýkrát predávať aj oblečenie.

Hlavnej úlohy v čiernobielej snímke sa zhostila Keira Knightley, ktorá je jednou z tvárí francúzskeho módneho domu a zdatne jej sekundujú ďalšie osobnosti: modelka Stella Tenant si zahrala grófku de Grey, modelka a hudobníčka Jamie Bochert prepožičala tvár excentrickej talianskej markíze Louise Casati a jedna z najžiadanejších modeliek súčasnosti Lindsey Wixson stvárnila zámožnú Miss Vanderbilt, ktorá skúpi celý obchod.





Krátkometrážna
snímka natočená v štylizovaných kulisách pripomína začiatky kariéry mladej návrhárky, ktorá so svojím jednoduchým štýlom narážala na vtedajšie módne trendy diktujúce ozdobnosť a okázalosť. Prvotný neúspech ale rýchlo pominul potom, čo si doplnky a oblečenie od Chanel všimli bohaté ženy, ktoré sa nebáli ísť proti prúdu.

Film pripomína aj záľubu Chanel v pánskom štýle obliekania, krátkych vlasoch, tvíde a perlách, ktoré potom dohromady vytvára typický look tejto značky. Vo filme sa krátko mihne aj postava Boya Capela, osudovej lásky Gabrielle Chanel, ktorého život predčasne ukončila automobilová nehoda. Snímka sa v premiére premietala vo štvrtok v Singapure, kde prebiehala prehliadka značky.

ihned.cz

menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. jún 2024 22:59