StoryEditor

Sedem štýlových hriechov, ktorých by sa mal každý muž zbaviť

11.01.2014, 23:02
Autor:
stlstl
Prečítajte si sedem módnych prešľapov, ktoré vás zaručene diskvalifikujú z kolónky elegantný muž.


Nemusíte vyzerať práve takto. No môžete byť štýlový. Snímka: Flickr/Ted Eytan

Vytvoriť si dobrý štýl nie je ťažké. No ešte ľahšie je dostať sa úplne mimo neho. Pozrite si sedem prešľapov, ktorým by ste sa mali vyhnúť, ak sa chcete prezentovať ako muž so zmyslom pre vkus.


1. Zvláštne tvarované oblekové topánky
Najčastejším prešľapom v tomto smere sú štvorcové topánky. Ale aj s tými „prudko špicatými“ šliapnete vedľa. V štvorcových topánkach budú vaše nohy vyzerať zavalito alebo ako plutvy. V tých špicatých zas obrovsky a/alebo klaunovsky. Namiesto toho sa obzrite po guľatých, ktoré pôsobia prirodzenejšie a rafinovanejšie.

2. Tričká pre dvadsiatnikov
Je to univerzálny a pohodlný kus odevu a navyše umožňuje, aby svet videl vašu lásku k rockovým kapelám či športovým tímom. No čo je tolerované do 25-ky (a na atletickej postave), nie je tolerované neskôr. Zvlášť, keď to tričko kombinujete so sakom. Skúste radšej košeľu s krátkym rukávom a bez okázalých log.

3. Zle padnúci oblek
Na mieru ušitý oblek lichotí vašej postave. No pokiaľ nerešpektuje vaše proporcie, má presne opačný účinok. Navyše v ňom vyzeráte nedbalo a neprofesionálne. Pokiaľ nemáte konfekčnú postavu, rozhodne investujete do šitia na zákazku.


4. Neharmonizujúce kože
Topánky a opasok musia mať za každých okolností rovnakú farbu. Pokiaľ je to inak, pôsobí to disharmonicky a jednoducho zle. Naopak, rukavice, aktovky a remienky na opasku by sa nemali farebne zhodovať. Inak budete pôsobiť strnulo. Tu je príklad, ako môžete začať: nakúpte si čierne šaty, dobre vyleštené topánky, jednoduchý čierny opasok, akvamarínovú koženú tašku a hnedé rukavice s jemne zlatým odtieňom.

5. Nosenie bežeckých topánok mimo beh
Bežecké topánky sú fantastické. Sú podporné a veľmi pohodlné. Avšak - ich jediným účelom je byť nápomocným pri behu. Za iných okolností nemajú na vašej nohe čo robiť. Pre tých, ktorí si potrpia na ležérnu obuv, odporúčame nízke biele kožené topánky.

6. Džínsy ku všetkému
Majú svoje využitie. Sú odolné, pohodlné a majú obrovský úložný priestor. Nemali by však byť nosené so všetkým, čo vlastníte. Nikto
 
v strednom veku by nemal chcieť, aby bol každý deň počas piatich rokov videný len v džínsoch. Skúste sa namiesto toho poobzerať po bavlnených či vlnených nohaviciach na mieru. Prichádzajú v širokej škále farieb
 
a dokážu oživiť každý pánsky šatník.

7. Nuda
Štýl zahŕňa viac ako len nákup nejakého dobre padnúceho obleka vo farbe uhlia či námornicky modrej, pár dobre padnúcich
 
bielych košieľ a topánok. Iste budete vždy vyzerať dobre, ale
 
nebudete elegantný muž. Štýl zahŕňa zmysel pre dobrodružstvo a farby. Najistejšie je začať experimentovať s detailami. Napríklad ponožkami.

Zdroj: businessinsider.com

01 - Modified: 2005-11-29 07:59:00 - Feat.: 0 - Title: Radičová: Všetky skrivodlivosti sa nedajú vyriešiť jednou reformou
01 - Modified: 2024-04-17 08:26:39 - Feat.: - Title: Opuch, bolesť ci pľuzgiere: Tieto znaky vám napovedia, že nosíte ZLÚ OBUV 02 - Modified: 2024-04-12 20:27:40 - Feat.: - Title: Zomrel taliansky módny návrhár Roberto Cavalli 03 - Modified: 2024-04-12 12:00:00 - Feat.: - Title: Klasické čierne šaty či kožené saká: Tieto trendy z deväťdesiatok sa opäť hlásia o slovo 04 - Modified: 2024-03-24 12:11:11 - Feat.: - Title: Hodinky nie sú len praktickým, ale aj estetickým doplnkom: Naučte sa ich ladiť aj so zvyškom outfitu 05 - Modified: 2024-03-18 14:30:42 - Feat.: - Title: MÓDA z Krištáľového krídla: Drobná po rozchode, schudnutá Ďurianová, Višňovskí a výrazní Lelkesovci
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 03:35