StoryEditor

Sestry začali šiť podľa vlastných návrhov. Dnes k nim chodia aj zo zahraničia

25.09.2016, 14:20
Autor:
bonbon
Zaujímavá bola napríklad úprava svadobných šiat z veľkosti 34 na 48, hovorí Lýdia Mozolová.

Lýdia Mozolová a Milada Mikulášových sú sestry, ktoré vyrastali v dedine na Záhorí a majú vzťah prirodzený vzťah k ručným prácam. Keď si staršia z nich Lýdia založila rodinu, začali svoje praktické zručnosti úročiť pod značkou MiliMi, ktorá tri roky ponúka mimoriadne bohatý sortiment šitého oblečenia, doplnkov a šperkov.

Kým jedna zo sestier sa orientuje najmä na šité odevy, druhá vyrába bižutériu či hračky. Vzorované farebné látky s veselými motívmi objednávajú najmä cez internet.Remeslo, dielňa, nápad = úspešná značka

Sympatické drobnosti a originálne šaty ponúkajú na trhoch, Facebooku, v kamennom i online obchode. "Som vyučená krajčírka, takže šijem denne od strednej školy, najmä na zákazku. Vždy si však nájdem chvíľku navrhnúť niečo tvorivé podľa seba. Manžel mi postavil dielničku, kde sa doslova ´zašívam´," smeje sa Lýdia.

Na rozdiel od nej, pre jej sestru Miladu je manuálna tvorba skôr vítaným relaxom po kancelárskej práci. Na ich poličkách a figurínach nájdete pestrofarebné plátenné tašky, šperky, dámske šaty, detské sviatočné obleky, kozmetické vrecká, vyšívané a potlačové vankúše, obliečky, závesy, peňaženky, ozdobné škatule, zápisníky, kabelky či sedacie vaky. MiliMi Prešila šaty o 7 veľkostí
A aj keď väčšinu času Lýdii zaberú náročnejšie opravy odevov, do ktorých sa iným nechce, zákazníci a zákazníčky MiliMi ju vyhľadávajú aj na výrobu celých šiat. "Čím ďalej viac ľudia prichádzajú s objednávkami na ušitie nového oblečenia. Čakacia doba je teraz dlhšia, no radi počkajú a chodia aj zo vzdialených miest," teší sa Lýdia a dodáva, že jej a sestrine výrobky si už našli majiteľov aj v zahraničí.

Bavia ich najmä tvorivé výzvy. "Zaujímavá bola napríklad úprava svadobných šiat z veľkosti 34 na 48, ktorá sa napokon vyjadrila a nevesta bola krásna a najmä spokojná," hovorí Lýdia.

Že jej v tomto mikro biznise pomohli technológie, nepopiera, lepšou reklamou ako odkazy na internete je však pre ňu najmä spokojný zákazník a odporúčania. Referencia "viem od vás od priateľky" má totiž najsilnejší efekt.

01 - Modified: 2024-04-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Kraľuje sociálnym sieťam a láka na extrémne zľavy. Za globálnym úspechom značky Shein sa však skrýva omnoho viac 02 - Modified: 2024-04-17 08:26:39 - Feat.: - Title: Opuch, bolesť ci pľuzgiere: Tieto znaky vám napovedia, že nosíte ZLÚ OBUV 03 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 04 - Modified: 2024-04-12 20:27:40 - Feat.: - Title: Zomrel taliansky módny návrhár Roberto Cavalli 05 - Modified: 2024-04-12 12:00:00 - Feat.: - Title: Klasické čierne šaty či kožené saká: Tieto trendy z deväťdesiatok sa opäť hlásia o slovo
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 10:08