StoryEditor

Topánky v tvare zvierat a predmetov. Bláznivú značku nosia najväčšie hviezdy

30.10.2016, 23:00
Autor:
ČTKČTK
Psychedelické lodičky izraelského návrhára Kobiho Leviho pripomínajú všetky možné zvieratá a predmety.

Dizajny kopírujúce od plameniakov cez naťahujúce sa mačky až po šupky od banánu vyvolávajú nadšenie u stále väčšieho počtu celebrít. Píše o tom agentúra AFP.

"Môj svet je svetom kúzla všedného dňa, kúzla, ktoré často býva zabúdané a ktoré ja ukazujem extravagantným, zábavným spôsobom," zveruje sa 41-ročný návrhár.

Začiatok od piky
Pracuje v ateliéri vo svojom skromnom byte v Tel Avive, kde má starý lis na kožu a šijací stroj.
"Vidím niekoho, ako šliapne na žuvačku a rozčuľuje sa. Túto situáciu hneď zvečníme: urobím tenisky s vysokým podpätkom v podobe prilepenej žuvačky," vysvetľuje.

A ukazuje výsledok: tenisky do mesta sa sladko ružovým, 11 centimetrov vysokým podpätkom, ktorý sa tiahne od podrážky tak realisticky, že by bolo možné si ho pomýliť so žuvačkou.

Tieto topánky si pre svoj posledný klip M.I.L.F. $ zvolila americká speváčka Fergie. Kobi Levi svoju najslávnejšiu klientelu videl len v televízii. Väčšina zákaziek je vybavovaná cez internet. Jedna z týchto objednávok z roku 2011 zmenila jeho kariéru a vyniesla ho do popredia svetovej popovej scény.

Kobilevidesign.com

Preslávila ho Gaga
"Dostal som e-mail z módneho návrhárskeho štúdia, ktoré spolupracuje s Lady Gaga.
Chceli topánky pre jeden klip. Bol som nesmierne prekvapený, pretože som v tom čase nemal ešte žiadne štúdio, nemal som nič. Len malý blog s fotografiami. Robil som topánky vo svojej vlastnej veľkosti, lebo ich nikto nenosil. Ukázal som ich priateľom, a potom som ich uložil do krabice," hovorí Levi.

Kobilevidesign.com

Speváčka Lady Gaga, ktorá bez komplexov stelesňuje spletitý vzťah človeka k predmetu, prítomný vo všetkých kreáciách Léviho, si vo svojom kultovom klipe Born This Way obula jeho béžové semišové topánky s efektom "dvojitej nohy".

Americká herečka a speváčka Whoopi Goldberg odvtedy nechce iné topánky než od Leviho a slávna kostymérka Hollywoodu Bea Akerlund, ktorá oblieka Beyoncé a Kim Kardashian, si vybrala 13 modelov izraelského návrhára pre svoj showroom.

Kobilevidesign.com

Výtvory, ktoré robí Levi na mieru a vo veľmi limitovanej sérii (jeden model je len v 20-tke exemplárov), stojí podľa neho na pomedzí dizajnu, umenia a módy.

Jeho topánky, ktoré sú menej nepohodlné ako vyzerajú, a ktoré sú podľa neho určené na nosenie, stoja od 800 do 3000 dolárov (720 až 2730 eur). Vytvorenie nového modelu trvá mesiace a ušitie kópie niekoľko týždňov. Akonáhle dostane 20 objednávok, radšej prejde na iný model.

Kobilevidesign.com

Sexi na podpätkoch
"Všetko sa začína predstavou, ktorá sa mení v výzvu, lebo je potrebné nájsť technické riešenia. Prechádzam obdobím, kedy si hovorím, že som sa absolútne zbláznil, že to nie je možné, potom mám strach, že sa napríklad zlomí opätok. A potom sa to zrazu začína podobať počiatočnému návrhu a dostaví sa závratný pocit, že som realizoval svoju fantáziu," hovorí.

Kobi Levi tvorí pre ženu, ktorá je na podpätkoch sexi, a to mu podľa jeho slov vynieslo záplavu e-mailov od feministiek. Bráni sa však obvineniam z mačizmu a uisťuje, že len lichotí ženám a že je potrebné brať veci s humorným nadhľadom.

Kobilevidesign.com

Dnes sníva o tom, že jeho fantastickým návrhom podľahne iná nositeľka krásy a provokácie. Vytvoril model Madonna, pozlátené lodičky s opaskom v podobe mikroportu zdobené zväzkom svetlých vlasov, ktoré sa pri každom kroku vlnia. Bolo by skvelé, keby si ich Madonna vzala," hovorí Kobi Levi.

01 - Modified: 2024-04-16 15:56:55 - Feat.: - Title: Opuch, bolesť ci pľuzgiere: Tieto znaky vám napovedia, že nosíte zlú obuv 02 - Modified: 2024-04-15 11:30:00 - Feat.: - Title: Bruno Mars, Nicolas Cage či 50 Cent. Tieto celebrity nevedeli narábať s peniazmi a o všetko prišli 03 - Modified: 2024-04-14 17:00:00 - Feat.: - Title: Život s hendikepovaným dieťaťom nie je vždy jednoduchý: Tieto známe osobnosti to však zvládajú bravúrne 04 - Modified: 2024-04-12 20:27:40 - Feat.: - Title: Zomrel taliansky módny návrhár Roberto Cavalli 05 - Modified: 2024-04-12 12:00:00 - Feat.: - Title: Klasické čierne šaty či kožené saká: Tieto trendy z deväťdesiatok sa opäť hlásia o slovo
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
17. apríl 2024 02:23