StoryEditor

Bývanie, ktoré myslí na vaše zdravie i peňaženku: Takto si ho zariadite

08.06.2022, 00:00

Podľa prieskumu United Technologies Corporation z roku 2019 je zdravie a pohoda obyvateľov najdôležitejším sociálnym dôvodom udržateľnej výstavby. Postaviť si dom, ktorý myslí na naše zdravie, chce podľa tohto prieskumu viac ako 77 % ľudí. Zdravší životný priestor je však len jeden cieľ. Štúdia tiež ukazuje, že až 66 percent opýtaných stavia udržateľne s cieľom znížiť spotrebu energie.

Dôvody sú zrejme logické, čo v dnešnej dobe platí ešte viac. Dnes už nie sú problémom len zvyšujúce sa ceny energií, ale aj ich obmedzená dostupnosť. Hľadať úsporné riešenie, ktorými sa budeme v našom komforte a blahobyte čo najmenej obmedzovať, je preto predmetom záujmu čoraz väčšieho počtu ľudí.

A my pre vás hneď niekoľko takýchto riešení máme. Tak sa poďme spoločne na ne pozrieť.

 

Montovaná stavba z dreva je nielen udržateľná

Mnohé veci robia náš dom udržateľným. Kachle ohrievajú vodu. Fotovoltika na streche vyrába elektrinu. Podlahové kúrenie poháňa tepelné čerpadlo. Okrem toho systém čerstvého vzduchu pravidelne vymieňa vzduch.

Moderné montované stavby z dreva nám vytvárajú ideálne podmienky na život v celom svojom koncepte. Drevo ako materiál viaže CO2 a zároveň produkuje kyslík. Jeho spotrebou sa neobmedzujú ani zdroje, pretože každý jeden výrub stromu sa dá nahradiť rastom toho nového. To robí z dreva jeden z najekologickejších stavebných materiálov ideálny na bývanie.

 

Drevené parkety zahraničnej kvality a šarmu

Pri zariaďovaní domu alebo bytu sa otázka trvalej udržateľnosti nezačína len výberom ekologického nábytku a doplnkov. Nie nadarmo sa hovorí, že začať treba pekne od podlahy. Dôležité je preto venovať pozornosť aj ekologicky opodstatneným stropom, stenám a podlahám.

Predovšetkým pri podlahovej krytine si treba dať na výbere záležať. Udržateľné podlahové krytiny sú lepšie nielen pre klímu, ale aj naše zdravie. A pevne veríme, že štýlové drevené parkety zahraničnej kvality a šarmu vás o tom presvedčia.

Drevo, z ktorého sú vyrobené, je prirodzené, robustné, trvácne a má jedinečný, nadčasový vzhľad. Navyše parkety alebo podlahové dosky z dreva dodajú domovu citeľne viac tepla a útulnosti.

 

Pohodlie na záhrade pod pevnou markízou

Nielen posledné dva roky nás presvedčili o tom, že pre naše zdravie je najlepší čerstvý vzduch a pobyt na prirodzenom dennom svetle, kde vitamín D posilňuje našu imunitu. Napriek tomu, že máme svoj domov vybavený tým najlepším materiálom, ktorý myslí na naše pohodlie, peňaženku i zdravie, treba si nájsť čas aj na pobyt na terase alebo záhrade.

image
Shutterstock

Ideálne podmienky vám k tomuto riešeniu poskytnú pevné markízy. Nielen prevedením a veľkosťou, ale aj samotným dizajnom vám táto špeciálna exteriérová tieniaca technika hlavne teraz v lete navodí pocit pohodlia. V stiahnutom stave je prakticky neviditeľná, po otvorení vám zasa poskytne dokonalé tienenie pred ostrým slnkom. To prospeje vášmu zdraviu, ale aj peňaženke, pretože nečerpáte energie na osvetlenie a vykurovanie interiéru.

 

Betónové nepriepustné žumpy

Nesmierne vynikajúcim riešením z hľadiska udržateľnosti aj úspory domu, je aj vhodne zabezpečená sieť odpadových vôd. Práve tie sú v nedostupnom teréne krásnej prírody veľkým problémom, pretože len tak voľne sa do pôdy splašky vypúšťať nemôžu. Aby ste ale mali zaistený potrebný komfort aj v tomto smere a nikomu pritom neškodili, odporúčame vám inštalovať si na pozemok betónové nepriepustné žumpy z Bratislavy.

 

Garážové brány z kvalitných panelov

No a nakoniec to najdôležitejšie. Všetok svoj drahocenný majetok treba dobre ochrániť. A s tým vám zasa pomôžu univerzálne garážové brány z kvalitných panelov. Takéto brány a panely môžu byť vyrobené na mieru a z pevných materiálov.

image
Shutterstock

Vnútornou výplňou brán je vo väčšine modelov výborne izolujúca PUR pena, ktorá je z oboch strán pokrytá oceľovými plechmi, hliníkovými profilmi a presklením. Týmto spôsobom sa zaisťuje dokonalá tepelná a zvuková izolácia garáže alebo iného priestoru. Zároveň máte postarané o bezpečnosť svojho majetku, takže pokryjete niekoľko dôležitých vecí naraz. Tak to vyskúšajte a vytvorte si domov, ktorý vám rozumie po všetkých stránkach.

menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 04:37