Hermés
StoryEditor

Toto je najdrahšia kabelka v Európe. Stojí viac ako dom

18.06.2017, 16:05
Aj taká zdanlivo obyčajná vec ako kabelka môže stáť viac ako dom. Presne ako najnovšia verzia legendárnej kabelky Birkin, ktorá je ozdobená bielym zlatom a 18-karátovými diamantmi

V rámci nedávnej aukcie v Londýne bola predaná za 155-tisíc libier, čo je európsky rekord, píše iDNES.

Na prvý pohľad nevyzerá nejako extra výnimočne, ale ikonická kabelka módneho domu Hermés je vyrobená z krokodílej kože a zdobená zlatom a diamantmi, čo z nej aktuálne činí najdrahšiu v Európe.

Počas londýnskej aukcie kabeliek bola preto starostlivo schovaná do priehľadnej vitríny a zamestnanci aukčnej siene Christie s ňou zaobchádzali do slova a do písmena v rukavičkách.

O priazeň bohatých milovníkov kabeliek súperili vedľa Hermés aj značky ako Gucci, Chanel alebo Louis Vuitton. Na výber bolo celkom 169 položiek. Tie si záujemcovia mohli prezrieť a kúpiť priamo v aukčnom dome, alebo sa zúčastniť internetovej dražby. Ceny exkluzívnych kúskov sa pohybovali od tisíc libier (cca 1 143 eur) vyššie, mnoho z nich stálo aj viac ako dvadsať tisíc libier, teda vyše 22-tisíc eur.

Najväčší záujem o takto drahé kabelky majú ázijskí boháči z Hongkongu a Singapuru a tiež hollywoodske celebrity. Šušká sa, že medzi nakupujúcimi boli aj herečky Rita Ora a Katie Holmesová.
Kabelky luxusných značiek sú totiž považované za skvelú investíciu.

Napríklad už spomenutá kabelka Birkin poráža v lukratívnosti nielen trh s akciami, ale aj investície do zlata. Preto je vášnivou zberateľkou týchto neprehliadnuteľných kabeliek napríklad Kim Kardashionová, Jennifer Lopezová alebo Victoria Beckham. Bývalá speváčka a manželka slávneho futbalistu má vraj vo svojej zbierke vyše 100 kusov v hodnote zhruba 2 milióny eur.

menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 06:13