StoryEditor

Návrat do sveta módy. Ľadvinky vtrhli na móla

09.07.2017, 12:05
Po ponožkách v otvorených topánkach a priznaných ramienkach od podprseniek sa vracia do módy vec, ktorá mala upadnúť do zabudnutia rovnako ako veksláci, ktorí k nej inklinovali. Ľadvinka.

Kapsička pripnutá okolo pása, kam sa pohodlne zmestia kľúče, plná peňaženka, vreckovky, papiere od auta aj mobil, prípadne ešte sušienka. Nosená vpredu, vzadu, na boku ... Ako sa komu práve páči, píšu Lidovky.

Variant na tento podivný útvar v páse, ktorý opticky vyhrbolí líniu akokoľvek dobre tvarovaného tela podivným spôsobom, potom prežíval v pánskych šatníkoch po celé roky, aj keď najväčšia sláva ľadviniek už opadla.

A teraz ľadvinky vtrhli na svetové móla. Môže za to hlavne značka Gucci, ale nájdeme ich naprieč módnymi domami. Angličtina má pre nich výraz bumbag. Francúzi im potom hovoria podľa typického tvaru banán. A našťastie pre Česko práve Francúzsko spomínajú v módnych žurnáloch ako krajinu, ktorá fenoménu ľadviniek v 90. rokoch prepadla najviac.

Jasne, dnes to nie sú odreté, ľahko potrhané koženkové hrčky, ktoré si pamätáme z českých ulíc 90. rokov. Štýlov je hneď niekoľko. Tie, ktoré sa najviac blížia predstave klasických obličiek, sa nosia krížom cez prsia a nesprávne tvarované vrecko je vpredu. Potom je tu variant akýchsi novodobých mešcov. Sú to hranaté peňaženkovité útvary zavesené na opasku a nie je nutné mať len jeden. Opasok nimi môže byť ovešaný zo všetkých strán.

Pre dámy, ktoré majú predsa len dojem, že ide o trochu gýčovú módu, ale rady by plávali v prúde nového trendu, je tu tiež riešenie. Menšie kabelky, ktoré sa bežne nosia krížom cez trup, sa dajú utiahnuť aj okolo pása.

Nenasledujte všetky trendy
Čekstajl by rád apeloval na to, že nie všetky trendy je nutné nasledovať. Ale popravde ... na menšie výlety napríklad do nejakej obory nie je nutné mať batoh. Taká ľadvinka je v podstate praktickým a celkom aj vkusným riešením - rozhodne je to menej odpudivé než napchať peňaženku do vrecka nohavíc.

Pre "spoločenské" využitie, či už ako príručnú batožinu v meste, alebo napríklad na večernú party, to chce už trochu módnej sofistikovanosti, aby to nevyznelo vekslácky.

Ale Čekstajl ako vždy pripomína, že móda je len hra. Takže ak vám tak srdce velí, hrabne do šuplíka pre tú nepremokavú šušťákovú, čo ste s ňou "naháňali vodu" v roku 1993, a vyrazte do ulíc.

01 - Modified: 2024-04-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Kraľuje sociálnym sieťam a láka na extrémne zľavy. Za globálnym úspechom značky Shein sa však skrýva omnoho viac 02 - Modified: 2024-04-17 08:26:39 - Feat.: - Title: Opuch, bolesť ci pľuzgiere: Tieto znaky vám napovedia, že nosíte ZLÚ OBUV 03 - Modified: 2024-04-12 20:27:40 - Feat.: - Title: Zomrel taliansky módny návrhár Roberto Cavalli 04 - Modified: 2024-04-12 12:00:00 - Feat.: - Title: Klasické čierne šaty či kožené saká: Tieto trendy z deväťdesiatok sa opäť hlásia o slovo 05 - Modified: 2024-03-24 12:11:11 - Feat.: - Title: Hodinky nie sú len praktickým, ale aj estetickým doplnkom: Naučte sa ich ladiť aj so zvyškom outfitu
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 09:42