StoryEditor

Malebné pláže a raj pre turistov. Tirolské more sa oplatí spoznať

29.07.2018, 00:01
Oproti známemu údoliu Zillertal sa nachádza jedna z najvyhľadávanejších tirolských atrakcií, jazero Achensee.

Achensee leží asi 40 kilometrov od Innsbrucku a cesta je pohodlne napojená na diaľnicu A12. Miestni sú naň veľmi pyšní a nazvali si ho po svojom - "tirolské more".

K tomuto obľúbenému turstickému cieľu sa dá dostať veľmi štýlovo, nostalgickou parnou lokomotívou. Zubačka pochádza z 19. storočia a jazdí z prístavu  Seespitze až do Jenbachu. Cesta trvá približne hodinku a počas nej môžete obdivovať fantastické výhľady na okolité kopce. 

Flickr.com

​Jazero ponúka nespočetné možnosti na túry, ale vyhľadávajú ho aj milovníci vodných športov. Ak vás nebaví ani jedno ani druhé a radšej by ste si svoju dovolenku vychutnali v pokoji, vyberte sa na plavbu parníkom. 

Jazero je zasadené medzi pohoria Karwendel a Rofan a pripomína fjord. Je 9 metrov dlhé a 133 metrov hlboké, obklopujú ho malebné dedinky Achenkirch, Maurach a Pertisau.

Východný breh najčastejšie navštevujú rodiny s deťmi, pôžitkári a športovci. Cestovateľské bedekre hovoria, že ak sa vyberiete na dovolenku k tyrolskému moru, každý deň si môžete dopriať nové zážitky. 

Flickr.com

​Odporúčame navštíviť typické alpské salaše a ochutnať miestne špeciality, napríklad cisársky trhanec či vyhlásenú jablkovú štrúdľu.

Deti sa určite radi okúpu na prírodnom kúpalisku. Najobľúbenejšie pláže ležia v Achenkirchu, Maurachu a Pertisau. Nebojte sa, aj keď sa nachádzate v strede Álp, voda je tu počas leta príjemne teplá, má okolo 22 stupňov. 

Tyrolské more je obľúbené aj medzi kitesurfermi. Ak sa odvážite, môžete si vyskúšať aj rafting na divokej vode. Na brehu sa dajú požičať aj čoraz populárnejšie paddleboardy. 

Športovci by si rozhodne nemali zabudnúť doma horské bicykle, región totiž ponúka množstvo trás pre začiatočníkov aj náročných cyklistov. 

Flickr.com

​Veľkým trendom je horolezectvo. Ak si netrúfate na skaly, vyskúšajte na úvod balancovanie na lanách v lanovom centre. Pre pokročilejších sú k dispozícii ferraty. V pohorí Rofan je veľký výber rôznych ciest a obtiažností. Špičkou je zakzvaný Lezecký chodík piatich vrcholov. Meria dva kilometre a je vôbec najdlhším v Rakúsku. 

Flickr.com

​Najlepšie si však užijete malebnú prírodu, ak sa vydáte na ferraty s certifikovaným horským sprievodcom. Ten totiž najlepšie pozná, ktoré trasy sa oplatia a ktoré treba pre istotu obísť. 

01 - Modified: 2018-08-03 14:43:14 - Feat.: 0 - Title: V rakúskom Karibiku nájdete malebné pláže, kasíno aj najvyššiu drevenú vežu na svete
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 07:34