Cestovanie, letiskoReuters
StoryEditor

Tipy pre vynálezcov, ktoré by nám mohli spríjemniť cestovanie

10.06.2018, 08:00
Autor:
ČTKČTK
Dovolenka by s nimi mohla byť ešte jednoduchšia.

V roku 1946 vytvoril taliansky výrobca áut Piaggio dnes už kultový skúter Vespa, ktorý z jazdy na dvoch kolesách urobil trend. Teraz sa americká odnož spoločnosti Piaggio Fast Forward snaží prispieť k príjemnejšiemu cestovaniu - a vymyslela malého modrého robota na kolieskach, ktorý svojho majiteľa nasleduje na každom kroku a vozí jeho veci. Napísal to denník The Guardian.

Robot nazvaný Gita odnesie 20 kilogramov, čo predstavuje napríklad kartón vína, niekoľko osobných potrieb, množstvo občerstvenia na zahryznutie, alebo päťročné dieťa. Títo roboti budú na trhu už na budúci rok, ale budú sa dať využiť iba na miestne pikniky, pretože nie je jasné, či ich bude možné brať do lietadla.

Ale mohol by to byť začiatok vynálezov spríjemňujúcich cestovanie. Niekoľko ďalších tipov na vynálezy, ktoré by cestovateľom uľahčili život:

Smart okuliare

Po príchode/prílete do cieľovej destinácie by sa prepojili na miestny jazyk a na ich sklách by sa zobrazovali majiteľom vybrané frázy, napríklad: "Stratil/a som sa," alebo: "Púšťate tu prenosy majstrovstiev sveta?"

Sprej s vôňou domova

Odborníci by ho mali vytvoriť tak, aby do seba dokázal nasať vôňu domova alebo milovanej osoby. Vôňa by sa potom mohla nastriekať napríklad na vankúš, až sa nám novom a neznámom prostredí zacnie za domovom.

Samouspávacie pištole

Ideálne je ich využitie vo všetkých prostriedkoch hromadnej dopravy, kde sa väčšinou každý nudí, vrátane detí, v prípade nepohodlia, časového posunu a podobne. Stačilo by do nej zadať vek, váhu a čas, na ako dlho sa chce dotyčný uspať a pištoľ by sama vypočítala, akú dávku potrebuje.

Šľapky s alarmom

Ak by sa ich niekto pokúsil ukradnúť, začne vibrovať smartfón majiteľa.

Online zabookovanie miesta na pláži

Tým, ktorí márne hľadajú voľné miesto na pláži, by určite vyhovovalo, keby bola pláž rozdelená na niekoľko sto rovnako veľkých častí. Každú časť by ohraničil laser a hoteloví hostia by si niektorú z nich mohli zarezervovať aj na tri hodiny popoludní, nasledujúceho dňa s pomocou hotelovej siete wifi. A za poplatok päť eur pridať aj možnosť ísť si zaplávať.

01 - Modified: 2018-05-25 07:00:26 - Feat.: 0 - Title: Najlepšie dovolenkové destinácie za prijateľné ceny. Kam sa oplatí ísť tento rok?
01 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 02 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 04 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 05 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 15:58