StoryEditor

Skúste Valentín inak. Štyri výlety, ktorými prekvapíte

09.02.2013, 23:00
Autor:
aszasz
Nechcete sedieť na Valentína doma? Skúste zobrať partnera na výlet v okolitých štátoch.

Na lyže. Ako rakúska smotánka

Pre tých čo chcú zažiť party



Ak chcete zažiť lyžovačku o ktorej bude váš partner rozprávať najbližších 5 rokov, zvoľte susedné Rakúsko. Ak chcete, aby o nej rozprával celý život zvoľte Ischgl. Ak ste pripravený zainvestovať do predĺženého romantického výletu viac – môžete si zvoliť aj priami let do blízkeho Innsbrucku z Viedne.

Stredisko, ktoré sa nachádza v srdci Tirolska je okrem dokonalých lyžiarskych zjazdoviek známe ako miesto, kde to naozaj žije. Zábava, veľké open air koncerty (sezónu tu ovárali The Scorpions), nákupy  sú tu samozrejmosťou. Ak by ste zatúžili po menších strediskách, o pár kilometrov ďalej môžete nájsť Silvapark Galtur alebo Kappl.Takže ak zbalíte svoju polovičku, nabrúsite lyže, môžete si užívať  nekonečné kilometre dokonalých zjazdoviek.

A keď sa vám Rakúsko unudí, môžete prelyžovať do Švajčiarska (strediská sú prepojené, platí tu samozrejme jeden skipas) a dať si napríklad horúcu švajčiarsku čokoládu. Po lyžovačke  nevynechajte pohár pravého šampanského v Apres Ski bare. A to už by mohol byť začiatok lásky na celý život.  

 

Relax. Zn.: dokonalý

Pre tých, čo chcú oddychovať



Ak ste predsa len fanúšikom relaxu a máte radšej teplo ako sneh, nemusíte chodiť ďaleko. Len 2 hodiny a atom a ste v srdci relaxu – v maďarskom raji Bükfürdő. Slávne kúpele sa rozprestierajú v nížinatej oblasti západného Maďarska, len 27km od historicky bohatého mesta Szombathely.

História je viac ako zaujímavá – pôvodne tu totiž hľadali ropu ale miesto nej našli termálny prameň. A už od roku 1965 bola voda z tohto prameňa označená za liečivú, aj vďaka kope minerálov, ktoré obsahuje.Takže ak vás a vašu polovičku lákajú rôzne sauny, cvičenie vo vode aj mimo nej, veľký výber zábalov a masáže – máte cieľ jasný. Bonusom môže byť vynikajúce červené víno a slávna maďarská kuchyňa. 


Vínny raj. Na susednej Morave


Pre romantikov




Len pár kilometrov za českými hranicami nájdu raj všetci milovníci vínna a aj romantické duše. Priznajte sa, kedy ste boli naposledy na Morave? Ak je vaša odpoveď dávno (alebo nikdy) budúci víkend je pre vás ako stvorený. Pretože romantike sa vo Lednicko-valtickom areáli darí vynikajúco.

Od roku 1996 sa dokonca zapísal na zoznam kultúrneho dedičstva Unesco. Majestátne zámky sú obklopené krásnymi záhradami. A ak by vám pri ich prehliadke bola zima – môžete sa pozrieť do niektorej z mnohých známych  moravských pivníc. Takže pre romantické duše ide o ideálne miesto. 


Historický a tajomný Krakov

Pre tých, ktorí sa chcú nechať prekvapiť





Ak vás láka Poľsko, vyberte si Krakov. Druhé najväčšie mesto Poľska vás prekvapí bohatou históriou, slušnými cenami a kopou aktivít, ktoré tu môžete robiť. Zoberte si ako príklad nádhernú budovu Collegium Maius (mimochodom jedna z najstarších univerzít v Európe) pochádza z 15 storočia či slávny Rynek Glówny veľké stredoveké trhovisko.

Alebo sa môžete ponoriť do príbehu Wawelu, ktorý rozpovie legendu o drakovi... hneď ako prekonáte 135 schodov do Dračej jamy.Nájdete tu desiatky kostolov, milých kaviarní a kus histórie.

Ak chcete do svojho romantického pobytu kúsok reality, pozriete si krásnu židovskú štvrť alebo slávne Schindlerovo múzeum.Z Krakova odchádza 99% ľudí nadšených, pridáte sa k nim? 

menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 07:58