StoryEditor

10 najlepších aplikácií pre cestovateľov

18.03.2014, 23:02
Autor:
stlstl
Pozrite sa, ktoré z najnovších aplikácií vám najlepšie poslúžia na cestách.

Google Maps

iOS: App Store

Android: Google Play

Windows Phone: Store

Google Maps nedávno spustila aplikáciu pre lepšiu a rýchlejšiu navigáciu. Ukáže vám napríklad najväčšie riziká tej-ktorej trasy.
Cestovatelia si tiež môžu do máp uložiť vlastné miesta a hľadať a zdieľať odporúčania – napríklad ohľadom nakupovania či stravy. K dispozícii sú aj vnútorné mapy väčších budov: nákupných centier či múzeí.

 

Worldmate

iOS: App Store

Android: Google Play

Blackberry: Blackberry World

Windows Phone: Store

Worldmate sa zameriava na obchodných cestujúcich – aj tým, že vám umožní kombinovať rôzne typy cestovných rezervácií. Môžete si prostredníctvom neho vytvoriť obchodný plán cesty, rovnako ako plán pre obchodné rokovania – vrátane leteniek či ubytovania.
Nájdete tu i svetový čas, mapy, funkcie potrebné na rezervovanie hotelov či predpoveď počasia, ale aj biznis funkcie ako add-in a integráciu s vaším účtom LinkedIn Outlook. Všetky informácie môžete zdieľať s kolegami.

 

The Entertainer

iOS: App Store

Android: Samsung App/ Google Play

Blackberry: Blackberry World

Poznáte tú dilemu: cestovať lacno alebo dobre? Entertainer vyriešil tento rozpor s kupónovou aplikáciou. Aplikácia, ktorú vytvorila rovnomenná spoločnosť vytvorená v Dubaji, skúma rôzne služby - od hotelov, cez kaderníctva až po reštaurácie – v blízkosti vášho miesta, ktoré ponúkajú špeciálne kupónové zľavy.
Užívatelia jednoducho musia ukázať aplikáciu a kúpiť si priamo na mieste kupón.

 

The Converted by Ideon

iOS: App Store
Zatiaľ čo väčšina cestovných aplikácií sa stará len o menové konverzie, Converted by Ideon vám ponúka všetky typy. Z Fahrenheita na Celzia, či z míľ na kilometre.

 

Wikitude

iOS: App Store

Android: Google Play

Blackberry: Blackberry World

Windows Phone: Store

Wikitude je jeden z najlepších prehliadačov na rozšírenú realitu podľa Augmented Planet a CNN. Pri použití fotoaparátu v telefóne sa zobrazí vaše okolie a objavia sa informácie na obrazovke, vznášajúce sa nad príslušnými miestami.
Aplikácia synchronizuje polohu užívateľa s recenziami reštaurácií z TripAdvisor a Yelp, fotky a tweety o rovnakom mieste z účtov sociálnych sietí vašich priateľov, rovnako ako detaily atrakcií z Wikipédie. Aplikácia tiež slúži ako prevodník mien.

 

Hotel Tonight

iOS: App Store

Android: Google Play

Čo keď ste si rezervovali izbu v nesprávnom Oxforde? Veď napríklad v USA je ich k dispozícii 22. Alebo čo ak máte neočakávané medzipristátie, pretože letecká spoločnosť spackala svoju rezerváciu?
To je chvíľa ako stvorená pre aplikácie na „poslednú chvíľu“, napríklad Hotel Tonight. Aplikácia tiež garantuje najlepšie možné ceny a ponúka nonstop zákaznícku podporu prostredníctvom telefónu alebo e-mailu.
Žiaľ, kompatibilná je iba s iOS 7.0 pre zariadenia Apple.

 

City Maps 2Go Offline Maps

iOS: App Store

Android: Google Play

Žiadne ďalšie predražené poplatky dát, žiadny potrebný roaming. Aplikácia City Maps 2go Offline Maps 'poskytuje vopred stiahnuté mapy mesta, ktoré nevyžadujú žiadnu Wi-Fi alebo dátový roaming, akonáhle ste vo vašej cieľovej destinácii.
Rovnako zabezpečuje v režime offline GPS služby, či informácie o umiestnení barov, reštaurácií a obchodov. Bezplatná verzia umožňuje len obmedzené sťahovanie máp.

 

The Roller Coaster Guide

iOS: App Store

Roller Coaster Guide využila medzeru na trhu a poskytuje milovníkom adrenalínových šmýkačiek databázu s viac než 5000 toboganmi. Spolu s fotkami a informáciami o ich rýchlosti a výške.
Najlepšia vlastnosť: aplikácia podporuje rezervácie vstupeniek a ponúka exkluzívne zľavy na každý deň.

 

Pingspot

iPhone, iPad: App Store (zdarma)
Predstavte si virtuálnu nástenku s vlajkami pri vašich obľúbených reštauráciách a obchodoch vašich priateľov. To je Pingspot v kocke.
 

iStone

iPhone, iPad: App Store (zdarma)

Obávate sa spýtať na cestu na toalety, keď ste uviazli uprostred nákupného centra v Paríži? iStone môže byť vašim záchrancom. Ide o prekladovú aplikáciu, ktorá je určená pre cestovateľov bez väčších jazykových zručností. Zaznamenáva a prekladá do 12 jazykov a je dodávaná s viac než 300 užitočnými frázami. Nevyžaduje žiadne bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet a jeho základná verzia je zadarmo.

 

Zdroj: travel.cnn.com

01 - Modified: 2006-03-02 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Životopis: Maroš Kramár
01 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 02 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 04 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 05 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 14:39