StoryEditor

Úžasné veľkonočné destinácie nájdete v Európe

14.04.2014, 00:00
Autor:
stlstl
Pestrofarebné sprievody v Seville či gurmánske špeciality v Budapešti. Päť tipov na jarnú dovolenku.

Atény, Grécko

Grécka metropola je ako stvorená na perfektné jarné prázdniny. Teplé počasie, svetoznáme zrúcaniny ako Partenón, priľahlý chrám Atény Niké a kolosálne Dionýzovo divadlo, zbiehanie sliniek na grécke jedlá a kúzelné prechádzky. To všetko  len hodinu a pol letecky od Bratislavy.
 

Budapešť, Maďarsko

Pre farebné veľkonočné dobrodružstvo sa vydajte do trendovej Budapešti. Bzučanie maďarského hlavného ponúka všetko od liečivých termálnych kúpeľov cez štýlovej krčmy až po operu. Poprechádzajte sa okolo historickej židovskej štvrte a, samozrejme, nenechajte si ujsť tradičné maďarské jedlá na veľkonočnom trhu na Vörösmarty tér.


Dubrovník, Chorvátsko

Veľká noc v Dubrovníku v sebe spája starobylé tradície s narodením nového života, keď toto nádherné mesto oživí teplá jar. Lemovaný modrým morom a drsnými vrchmi, to je mesto na dalmátskom pobreží. Prejdite sa po historickej časti s výhľadom na starobylé kláštory, šľachtické paláce a barokové kostoly.


Istanbul, Turecko

Zamierte na miesto, kde sa východ stretáva so západom. Užite si mix starého a nového, môžete navštíviť pamiatky napríklad Modrú mešitu cez deň a v noci si užiť ohromujúci výhľad na prístav z baru na streche.  A určite nevynechajte nákupy na Veľkom bazaari alebo na trhu s korením. 
 

Sevilla, Španielsko


V Seville je Veľká noc jedným z najživších období. Je to vďaka tradíciám, ktoré sa tu dodržiavajú. Počas takzvaného Svätého týždňa (Semana Santa) sú v uliciacah mesta pestrofarebné sprievody a vo vzduchu sa vznáša lahodná vôňa pomarančových kvetov. Prehliadka historického maurskej paláca a potom malé posedenie pri skvelých tapas, ktoré vám prinesú zadarmo s pivom... to sú len dve z nepreberných možností ako prežiť jarné obdobie v jednom z najrajších španielskych miest.

Schloss Hof, Rakúsko

Veľká noc prináša do Dolného Rakúska množstvo osláv a festivalov v takmer každom meste aj na dedinách. Zelený štvrtok tu znamená sprievody malých detí s rapkáčmi a Veľký piatok zase tradičné sadenie maku. V nedeľu sa spúšťajú v oblasti veľké oslavy. Veľkonočný pondelok už je časom hodovania. Vinári robia prvé ochutnávky novej úrody aj pre turistov a deti hľadajú čokoládové vajíčka poskrývané po dvore. 

Snímky: Getty Images

Zdroj: hellomagazine.com

01 - Modified: 2006-04-04 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Nezamestnanosť klesla
01 - Modified: 2024-02-24 21:40:30 - Feat.: - Title: Horúčka sobotňajšieho popoludnia alebo diskotéka pre nevyspatých Britov. Ako vyzerá nočný život cez deň? 02 - Modified: 2023-12-28 10:00:00 - Feat.: - Title: Číňania chceli postaviť mesto budúcnosti za 100 miliárd dolárov. Výsledkom je však desivé mesto duchov zamorené krokodílmi 03 - Modified: 2023-11-26 10:00:45 - Feat.: - Title: Mestá nemajú plány na obnovu svojich budov, chcú však znížiť náklady na energie 04 - Modified: 2023-09-18 09:06:35 - Feat.: - Title: „Zázračné“ mesto Nagi. Ako je možné, že sa v ňom na rozdiel od celého Japonska, rodia deti? 05 - Modified: 2023-09-17 09:26:13 - Feat.: - Title: Bratislava preferuje bicykle, no aj tak pribudli autá. Takto sa plnia cesty hlavného mesta
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 17:21