StoryEditor

Netradičné hotely na Slovensku. Užite si divočinu, poľovačku aj konské pólo

30.01.2014, 23:00

Hotel Château Belá
Romantika, poľovačka na bažanty, ale aj lahodné vína

Vyskúšali by ste si pravú poľovačku? Môžete, ak sa ubytujete – podľa organizácie Historic Hotels of Europe – v najromantickejšom hoteli Európy. Je ním kaštieľ Château Béla na Južnom Slovensku. Stačí pohľad na nádvorie tohto hotela a je vám jasné, že okrem romantiky sa v ňom prelínajú tradícia s históriou a modernou. Atmosféru hotela ocenia najskôr návštevníci, ktorí sa vyžívajú v tradičných zábavách. Podľa vášnivých poľovníkov je pobyt v Château Béla jedno z najlepších športových dobrodružstiev spojené s luxusným ubytovaním na slovenskom vidieku. Pravú poľovačku pripravuje profesionálna spoločnosť, s ktorou hotel spolupracuje. Počas dvoj- až päťdňových poľovačiek vrátane ubytovania v kaštieli vybaví  všetky potrebné licencie, hotelových hostí privezie a zase naspäť odvezie na letisko.

Château Béla je vyhľadávaným miestom aj pre gurmánov. V miestnej reštaurácii i vo vinárni nájde návštevník najlepšie ročníky a odrody slovenských vín značky Château Béla. V spojení s tradične pripravenou divinou, sezónnou zeleninou a bylinkami z vlastnej záhrady sa dá hovoriť o gastronomickom zážitku. Ten sprostredkúva hotel aj prostredníctvom organizovania školy varenia a ochutnávky miestnych vín.


Grand hotel Permon****
Divočina, wellness, 3D kino  

Vysoké Tatry, 3D kino a najväčšie hotelové wellness a spa centrum na Slovensku, s extra miestom pre deti. Na tieto atrakcie láka návštevníkov Grand hotel Permon****, s  na bazénom, v ktorého hladine sa odráža Kriváň. V propagačných materiáloch o sebe hotel uvádza, že je jediný na svete, ktorý je súčasťou národného parku. No návštevníkov viac ako Tatry zaujíma skôr   spomínané wellness centrum a možnosť bez výčitiek „odložiť“ aj na celý deň dieťa. Majitelia hotela totiž vytvorili koncept odpočinku práve pre rodiny s deťmi a hotelové wellness centrum  – Permon´s paradise rozdelili do piatich častí, na centrum krásy, saunový, vodný, spa raj a špecifický detský svet. Pre najmladších návštevníkov je v hoteli pripravený prepracovaný detský kútik a  rovnako aj špeciálny bazén so šmykľavkami, s vodostrekmi či perličkovým kúpeľom. Súčasťou pobytu je skupina odborných opatrovateľov a animátorov, ktorí sa deťom počas dňa venujú.

Grand hotel  Permon sa chváli ešte jednou „vychytávkou“ – hotelovým 3D kinom. Atmosféru miesta dotvára blízke okolie hotela, turistické chodníky, cyklotrasy, rieka Belá s možnosťou raftingu a iných adrenalínových športov a neďaleké lyžiarske stredisko Podbanské.


Hotel Majolika
Štýlové bývanie v bývalej továrni

Romantický víkend pre dvoch, na ktorom sa naučíte základy keramiky a hrnčiarstva. Aj takýto program ponúka hotel Majolika v Modre, pôvodná fabrika na preslávenú modranskú keramiku. Kým pred desiatkami rokov bola iba účelovým a industriálnym miestom, ktoré chvíľu hostilo študentov učilišťa a neskôr sa stalo sídlom Slovenskej ľudovej majoliky, dnes je skôr akousi kultúrnou a technickou pamiatkou, ktorá pomôže oživiť v tejto malokarpatskej lokalite cestovný ruch. A oživiť doslovne. Architekti vybrali pre exteriér hotela jasnú terakotovú farbu, ktorá svieti už z diaľky. V prípade interiéru dizajnéri zase zdôraznili detaily remeselnej výroby. Súčasťou hotela je aj múzeum modranskej keramiky v bašte na juhozápadnom priečelí. No najväčší záujem v rámci hotela Majolika je o posedenie vo vyhliadkovej veži. Tá bola kedysi strážnou vežou a súčasťou hradných múrov. Dnes ponúka výnimočný výhľad na Modru z masívnych drevených kresiel, vyrobených na mieru v Indii. Hotel Majolika je tiež vybavený wellness a spa centrom so saunami, s  vírivkou a bazénom a  má  vlastnú podzemnú vinotéku.


Hotel Grand Castle
Konské pólo na hradnom nádvorí, nocľah v komnatách

Spomedzi netradičných hotelov na Slovensku treba určite spomenúť štvorhviezdičkový hotel Grand Castle v Liptovskom Hrádku. Čo je na ňom netradičné? To, že prepája moderné s históriou. Je to skutočný zrekonštruovaný hrad, v ktorom návštevník býva v komnatách a popritom si užíva výdobytky 21. storočia. Aby technika nekazila historický dojem, je špeciálne zakrytá dobovými textíliami. V rovnakom duchu je riešená i hotelová reštaurácia Magdalena Zai, pomenovaná podľa pôvodnej majiteľky, ktorá dala kaštieľ postaviť v modernom renesančnom štýle v roku 1603. A moderný je aj jedálny lístok. Okrem tradičných miestnych jedál, na ktorých si pochutnajú gurmáni, si na svoje prídu napríklad aj vyznávači stravovania podľa krvných skupín. Grand Castle je dobrým miestom aj pre väčšie podujatia. Okrem romantických víkendov a  svadieb ponúka priestor na biznis stretnutia, konferencie, ale aj športové podujatia. Pokojne sa vám môže stať, že v areáli hotela stretnete v zime napríklad hráčov póla, cez Veľkú noc jarných lyžiarov a v lete fanúšikov jogy, ktorí sem chodia na detoxikačné pobyty.

Viac o hoteloch na Slovensku, o tom, čo reklamovať, ako správne vyberať hotel a čo neprehliadnuť si prečítajte v špecializovanej prílohe Hotely vloženej v dnešných Hospodárskych novinách.

01 - Modified: 2005-12-29 05:19:55 - Feat.: 0 - Title: Jágr a spol. kralovali v newyorském derby
01 - Modified: 2024-04-25 11:00:00 - Feat.: - Title: Sledujú hostí, neperú posteľnú bielizeň. Tieto šokujúce tajomstvá si o luxusných hoteloch určite nevedel 02 - Modified: 2024-01-11 08:35:24 - Feat.: - Title: Do hotelov a penziónov na Slovensku v novembri 2023 zavítali hlavne domáci návštevníci 03 - Modified: 2023-11-05 18:20:04 - Feat.: - Title: Americká sieť hotelov Marriott, do ktorej patria značky ako Sheraton či Ritz-Carlton, zvýšila zisk takmer o pätinu 04 - Modified: 2023-11-03 07:26:10 - Feat.: - Title: Investície do hotelov v strednej Európe môžu tento rok vzrásť až o 30 percent 05 - Modified: 2023-10-19 06:03:53 - Feat.: - Title: Najlepšia hotelová reštaurácia na Slovensku sa nachádza vo Vysokých Tatrách
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
07. máj 2024 00:55