StoryEditor

Z každého výletu posiela pozdrav mame. Gesto z neho spravilo hviezdu internetu

11.06.2016, 02:30
Autor:
mušmuš

Donedávna ešte úplne neznámy a aj v módnej brandži nie práve významný model Jonathan Kubben Quiñonez nabral po rokoch váhania guráž precestovať krížom-krážom celý svet. S minimálnymi prostriedkami, ale zato s obrovskou chuťou, píše portál boredpanda.com.

Pri plnení sna mladík nezabudol ani na svojich rodičov. „Bez ohľadu na to, aký je váš vek, ak máte matku, ktorej koluje v žilách latinská krv a vy zároveň v sebe prechovávate vášeň pre dobrodružstvo, budete musieť nájsť spôsob, ako jej vždy dať vedieť, že ste v poriadku,“ vyznáva sa model Jonathan, ako v ňom skrsol dnes toľko obdivovaný a nasledovaný nápad intenzívne posielať mame nezvyčajné pozdravy z rôznych končín sveta.

Formu na komunikáciu s matkou si Jonathan zvolil nanajvýš kreatívnu i s dobou idúcu. Milovanej mame posiela pozdravy cez na tento účel špeciálne zriadený účet na Instagrame. Jonathanove konto nesie znenie samotných pozdravov – momimfine („mom, I´m fine“, čiže „mama, som v poriadku“). Nájdete na ňom zábavné, nebezpečenstvom zaváňajúce, idylické a vždy originálne zábery z najkrajších kútov planéty. Je sa na čo pozerať. A nad čím pousmiať. Presvedčte sa sami.

Stačí skúsiť
Čo Jonathana inšpirovalo vydať sa na cesty okolo sveta? „Nebola to len jedna vec, ktorá ma presvedčila. Vždy som to chcel spraviť, ale stále som presviedčal som sám seba, že to nie je možné. Používal som klasické výhovorky ako napríklad „a čo bude s mojou prácou?“ alebo „a čo bude s mojou mačkou?“. A podobne. No to všetko sú len výhovorky. Napokon, keď niečo skutočne chcete, idete si za tým. Alebo to aspoň skúsite. Záleží len na tom, ako veľmi to chcete,“ vysvetľuje Jonathan, ako v ňom dozrelo rozhodnutie splniť si sen.

Instagram

Svet je krásny
A čo by šťastný a spokojný model-cestovateľ dnes odkázal všetkým v ľuďom s podobnými snami aj dilemami? „Choďte do toho. Každý miluje cestovanie. Len musíte nabrať odvahu a spraviť to. Svojimi odkazmi sa tiež snažím ukázať, že svet je krásne miesto. Nemyslím si, že sme sa narodili preto, aby sme platili dane a sedeli pred televízorom. Rozumiem, že ľudia majú záväzky. Prihováram sa tým, ktorí hovoria, že nemôžu, ale hlboko vnútri vedia, že tým len presviedčajú sami seba, že niečo také nemôžu urobiť. Spravte to,“ radí Jonathan. Pri pohľade na jeho zábery na Instagrame vyzerá, že vie, o čom hovorí.

01 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 02 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 03 - Modified: 2024-04-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Instagramový trend Cash Catch dorazil aj k nám. Kde na Slovensku môžeš nájsť ukryté peniaze? 04 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 05 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 04:39