StoryEditor

Ak o cestovaní snívate, no nikam sa nechystáte, tieto dôvody to zmenia

26.06.2016, 00:00
Autor:
mabmab

Ak si každý rok nájdete čas aj ušetríte nejaké to euro, aby ste spoznávali krásy sveta, gratulujeme a želáme vám, aby ste s tým nikdy neprestali. Pokiaľ ale patríte k tým, ktorí sa do sveta veľmi nehrnú, mali by ste zbystriť. Existuje hneď niekoľko dôvodov, prečo by ste si mali zbaliť aspoň malý batôžtek a vydať sa spoznávať iné krajiny.

Kedy je lepší čas cestovať, ak nie teraz? Pred 20 rokmi to bolo ťažké, s tým súhlasíme, ale teraz je väčšina krajín turistom otvorená a dokonca ich víta. Ak však potrebujete nejako nakopnúť, aby ste sa rozhýbali, portál huffingtonpost.com ponúka osem dôvodov, prečo začať cestovať. A prečo iba osem dôvodov a nie viac? Úprimne povedané, existuje nekonečne veľa dôvodov, ktoré zdôrazňujú výhody cestovania, no osmička v prenesenom význame skutočne vyzerá ako stojaci znak nekonečna, takže dôkazov v zozname nikdy nie je koniec. Je to len začiatok.

Na cestovanie sa tešíme
Vďaka cestovaniu dostávame šancu doslova odísť od každodenných povinností, stresu, chaosu, mesta a miesta. Nenechajte svoje sny len vo filmoch a necestujte len prstom na mape. Veď už samotné prípravy na cestu v nás vyvolávajú príjemné pocity a vďaka tomu sme hneď šťastnejší.

Stretneme množstvo nových ľudí
Určite sa nezačnete rozprávať hneď s prvým človekom po pristátí lietadla či po tom, čo sa budete chcieť po dlhej ceste vlakom či autobusom poprechádzať. Ale stáva sa, že stretnete ľudí, ktorí budú krásne chvíle zdieľať s vami. V dnešnom svete je pritom skutočne jednoduché zostať v spojení aj naďalej a neskôr si dovolenku zopakovať alebo sa vydať na ďalšie dobrodružstvá v novej zostave.

Kto hľadá, nájde to naj
Ak máte pri cestovaní strach najmä z toho, že po jednom týždni v cudzine budete doma jesť suché rožky, nemusí to byť tak. Existuje veľa portálov, ktoré vyhľadávajú chybné tarify, lacné letenky či ponúkajú rôzne pobytové balíčky za akciové ceny. Nie vždy totiž musí byť dovolenka drahá a nákladná. Dá sa to aj nízkonakladovo a rovnako pohodovo.

Vytvoríte si spomienky
Či už budete sami alebo v skupine, s milencom alebo rodinou, pokiaľ uvidíte ten úžasný západ slnka, nebo nad obzorom alebo úžasnú horu, ste na správnej ceste. A život už nebude ako predtým, lebo si budete vytvárať nezabudnuteľné spomienky.

Začnete písať najväčší príbeh všetkých čias
Hovorí sa, že aj napriek všetkým knihám sveta, najväčšie dobrodružstvo a príbeh nájdete medzi stránkami svojho pasu. Tak nech sa pas alebo aj obyčajný občiansky preukaz stanú vaším perom a vedú vás kamkoľvek len budete chcieť. Cesta, ktorú zažijete, bude tým atramentom, ktorý sa navždy zapíše do vášho života.

Budete chcieť viac
Malá kopa pýta viac. Aj to sa u nás hovorí. A presne to je pravda, ktorá platí aj pri cestovaní. Ak sa raz vyberiete na nejaký výlet do zahraničia, po návrate budete chcieť zažiť nové dobrodružstvo. A vaše kočovné túžby sa môžu začať rozvíjať.

Niet nad vlastnú skúsenosť
Informácie máme na dosah ruky, veď stačia dva kliky. Nikdy sa ale nenechajte oklamať a chcite zažiť vašu vysnívanú krajinu naživo. Karí na obrázku nikdy nebude chutiť ako to pravé, indické. More môže v bedekri vyzerať krásne, ale naživo je to úplne iné. Cítite tú vôňu? Bojíte sa jazykovej bariéry? Je na čase zahodiť zábrany, ruky a nohy zachránili už nejedného jazykovo nezdatného turistu.

Život je príliš krátky, tak na čo čakať?
Nemusíte sa stať Nomádom, odísť z práce, opustiť rodinu a svoj kraj len preto, lebo chcete vidieť svet. Myslite však na to, že život sa má žiť a nie prežívať. Chcete ho zažiť na vlastnej koži? Chcete mať spomienky na zážitky, o ktorých rozpoviete svojim deťom a vnúčatám? Tak neváhajte, zbaľte sa a vyrazte.

01 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 02 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 04 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 05 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 06:01