Cestovatelia a čitatelia magazínu Travel and Leisure si zvolili exotické súostrovie Palawan za jednotku už po druhýkrát za sebou. Top sa stal pre svoju čistú, modrú vodu, obrovské možnosti potápania, celebritných návštevníkov ako Brad Pitt, ale aj pre druhú najväčšiu podzemnú rieku na svete.Flickr
StoryEditor

Raj znovu nájdený. Cestovatelia vybrali najlepší ostrov sveta

25.07.2016, 00:00
Autor:
mabmab

Cestovatelia a čitatelia magazínu Travel and Leisure si zvolili exotické súostrovie Palawan za jednotku už po druhýkrát za sebou. Top sa stal pre svoju čistú, modrú vodu, obrovské možnosti potápania, celebritných návštevníkov ako Brad Pitt, ale aj pre druhú najväčšiu podzemnú rieku na svete. Ako píše portál dailymail.co.uk, dokonca sa tu natáčala aj jedna časť Jamesa Bonda.

Exotický raj na zemi v južnej Ázii ponúka nádherné pieskové pláže, fenomenálny podmorský svet aj idylické východy a západy slnka. Už po druhý raz sa Palawan stal víťazom a všetky ostatné ostrovy nechal za sebou, no nie je to jeho jediný úspech. Rovnako získal ocenenia Conde Nast Traveler a National Geographic Traveler. Tí, ktorí si ho zvolili za najlepší, ho opísali ako vysnenú destináciu každého, kto miluje pláže.

Práve tie sa stali vizuálnou alfou a omegou Hollywoodu a nájsť ich možno vo filme Bournov odkaz a James Bond: Jeden svet nestačí. Producent Bournovho odkazu, Frank Marshall sa vyjadril, že Palawan je najkrajšie miesto na svete, ktoré kedy navštívil. Rachel Wiesz zas tvrdí, že Palawan je fantastické miesto. Dokonca tu nájdete aj dve časti, ktoré patria do svetového dedičstva UNESCO a obe sú mimoriadne obľúbené u potápačov aj šnorchľujúcich sa plavcov. Miestni sa odvolávajú na fakt, že ide o poslednú hranicu krajiny, pretože sa nachádza na južnom cípe Filipín, severne od Malajzie.

Aj vďaka tejto geografickej polohe tak možno vzniklo mnoho inšpirujúcich krás. Veľa medzinárodných nadšencov sem cestuje aj pre rieku Puerto Princesa Subterranean, zapísanú v UNESCO, ktorá tečie cez západné pobrežie ostrova. Národný park Puerto Princesa s podzemnou riekou má svetovo najväčší a pôsobivý jaskynný systém predstavujúci intaktný starý lesný porast, výraznú prírodu a rozľahlé komory plné stalaktitov a stalagmitov.

Po hladine podzemnej rieky sa dokonca turisti môžu previezť na loďkách a potápať sa môžu v druhom vodnom svete zapísanom v UNESCO, v národnom parku Tubbataha Reef National Marine Park.

01 - Modified: 2024-04-15 08:51:11 - Feat.: - Title: Filipíny neumožnia USA prístup na ďalšie základne 02 - Modified: 2024-04-12 11:05:48 - Feat.: - Title: Čína odmieta výstupy z Bidenovho samitu s Japonskom a Filipínami 03 - Modified: 2024-04-06 05:22:01 - Feat.: - Title: Filipíny s USA a ďalšími spojencami usporiadajú námorné cvičenie v Juhočínskom mori 04 - Modified: 2024-03-29 11:06:40 - Feat.: - Title: FOTO Bolestivá tradícia pokračuje. Na Filipínach sa ľudia nechali pribiť na kríž, aby pripomenuli Kristovo utrpenie 05 - Modified: 2024-03-29 21:23:16 - Feat.: - Title: Vyše desať ukrižovaných, ďalší zbičovaní. Filipínci si pripomenuli smrť Ježiša
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 20:54