StoryEditor

Dom na púšti, v tvare mušle či londýnska veža. Toto sú najžiadanejšie izby a domy na svete

01.12.2016, 14:00
Mnoho ľudí cestuje a mnoho ubytovateľov prenajíma za poplatok svoje príbytky cestovateľom. Pozrite sa, o ktoré je najväčší záujem.

Zdieľaná ekonomika je jedným zo spotrebných fenoménov dneška. Delíme sa vrámci nej o určité zdroje, ktoré by sme bez toho využívali len sami.

Z takéhoto sporivého aj efektívneho zarábania na tom, čo už vlastníme alebo čím disponujeme, sa postupne stáva regulárny podnikateľský nástroj, teda niečo, do čoho aj investujeme a zveľaďujeme to, aby sme hodnotu svojej služby navýšili (a zarobili ešte viac).

Konkuruje hotelom, ale aj prenájmom
Ideálnym príkladom je poskytovanie ubytovania vo vlastných príbytkoch prostredníctvom pôvodom americkej služby Airbnb.com, ktorá sa svetovo, a najmä vo vychytených turistických destináciách a metropolách stáva silnou konkurenciou hotelov a penziónov, ale aj nehnuteľností, ktoré ľudia prenajímajú a začínajú ovplyvňovať aj trhové hodnoty nehnuteľností.

​​Úspešná je zrejme najmä pre možnosť bývania v atraktívnej lokalite turistickej zastávky za primeranú cenu, pre jednoduchú orientáciu v službe či ponuku skutočne originálnych ubytovaní.

Pozrite si ponuky Airbnb, ktoré si cestovatelia prajú najviac (podľa zadaní do "wish listu" - zoznamu prianí).

Miesta, na ktoré by sme inak nemali/nevedeli o nich
Stránka vznikla pred necelými desiatimi rokmi ako online start-upová alternatíva veľkých online sietí ubytovacích jednotiek kdekoľvek na svete.

Ľudom otvorila možnosť za prijateľnú cenu u niekoho krátkodobo či dlhodobo bývať. A to aj priamo v centre najväčších miest, ktoré by si inak nemohli dovoliť alebo naopak, aj v lokalitách, kde turistické ubytovanie ani nie je k dispozícii.

​Služba ponúka celý byt/dom/priestor alebo jeho časť priamo od majiteľov za inzerovanú cenu, ktorú záujemca akceptuje objednávkou. Vyberá si podľa lokality, obsadenosti, referencií, ceny či kapacity.

​Práve autenticitu a serióznosť ponuky či dopytu zabezpečuje systém hodnotení - zverejnené bodovania a komentáre na akéhokoľvek majiteľa či používateľa priamo na stránke od tých, ktorí s ním majú skúsenosť. Na veľmi negatívne ohlasy či sťažnosti môžu správcovia služby zareagovať zablokovaním užívateľa.

menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 06:14