StoryEditor

Napísali o... Petrovi Nuňézovi

09.09.2005, 00:00

"Chceme, aby bol seriál divácky úspešný. Tomuto cieľu sme prispôsobili žáner, scenár i celkovú dramaturgiu programu," povedal Zahradník o tomto novom prínose STV k pôvodnej tvorbe. Tá podľa neho "nemusí mať len podobu vážneho umeleckého diela". Námet k seriálu vymyslel tím okolo režiséra SuperStar Petra Nuňéza. Ten zatiaľ žiadne skúsenosti s nakrúcaním seriálov či filmov nemá. Podľa Zahradníka to je však skôr výhoda. (SME)

Kreatívne štúdio Oreo je spoločnosťou, ktorá hýbe TV grafikou na Slovensku, jej zakladatelia - Peter Nuňéz a Martin Hudák - sa hlásia k pôvodu v grafickom oddelení TV Markíza, pracovali pre TV JOJ a v súčasnosti aktívne spolupracujú s STV, pričom sú autormi súčasnej grafickej výbavy Jednotky. Tvrdia však, že TV grafiku robia predovšetkým pre radosť. (Radoslav Augustín, server mediálne.sk)

Myšlienkou natočiť nový pôvodný seriál sa STV zaoberala už dva roky. Ale až po úspechu programu Slovensko hľadá SuperStar - ktorý si odniesol nielen OTA za najlepší program v roku 2004, ale získal aj superlatívy pri porovnaní s českou a americkou verziou - dozrel čas a odvaha na "drahý seriálový špás." Manažment STV sa preto rozhodol zveriť nový projekt práve do rúk režiséra SuperStar - Petra Ňunéza zo spoločnosti Oreo. (Formát)

menuLevel = 2, menuRoute = style/civilizacia, menuAlias = civilizacia, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. október 2024 11:23