StoryEditor

Kultúrne tipy

05.05.2006, 00:00
Kultúrne tipy

Osemnásť na Novej dráme
Na aktuálnom ročníku festivalu Nová dráma sa divákom predstaví sedem bratislavských a osem mimobratislavských divadiel. Uvedú spolu osemnásť inscenácií, ktoré sa uchádzajú o dve hlavné ceny. Festival otvorí hra fínskeho dramatika Bengta Ahlforsa Posledná cigara 9. mája na Malej scéne SND. Podujatie sa skončí 14. mája záverečným ceremoniálom v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca odovzdávaním cien. Svoju účasť potvrdilo 24 zahraničných pozorovateľov z trinástich krajín Európy. Podrobné informácie nájdete na www.novadrama.sk. (SITA)

Wilsonic_FM Tour
Blížiaci sa júnový festival Wilsonic pripravil na máj svoje prvé slovenské warm-up turné. Wilsonic_FM Tour navštívi osem slovenských klubov v ôsmich mestách. Jeho zvuk budú na tejto párty sérii reprezentovať dídžeji Tibor Holoda a Junior, ktorí na tento účel vybrali osem menej známych i úplne neznámych dídžejov. Tibor s Juniorom garantujú plnohodnotnú zábavu. Prvá párty sa uskutoční dnes v Ministry of Fun vo Zvolene, posledná 27. mája v Club No.3 v Nových Zámkoch. Wilsonic_FM Tour pripravili organizátori v spolupráci s Rádiom_FM a so spoločnosťou Citroën Slovensko. Ak sa chcete dozvedieť viac, hľadajte citroëníky C3 a C4 s veľkým logom Wilsonic_FM Tour a počúvajte Rádio_FM! (dna)

"Božský Kája" sa lúči
Spevák Karel Gott (66) sa chystá na posledné turné, na ktorom sa chce rozlúčiť so svojimi českými a slovenskými fanúšikmi. K tomuto rozhodnutiu zrejme hviezdnu stálicu priviedlo narodenie tretej dcéry. S hosťami Terezou Mátlovou, Petrom Kolářom a 66-člennou Moravskou filharmóniou by mal Gott vystúpiť 5. novembra v Košiciach a o dva dni neskôr v Bratislave. V domácom Česku plánuje v rámci turné deväť koncertov. Rozlúčkové vystúpenia ponúknu tie najväčšie hity. Niekoľkonásobný Zlatý a Český slávik sa drží na špici popmusic takmer polstoročie. Po amatérskych začiatkoch v kaviarňach začal v roku 1959 spievať s orchestrom Karla Krautgartnera. O rok neskôr ho prijali na Štátne konzervatórium v Prahe, kde vyštudoval operný spev. Na svojom konte má takmer 150 dlhohrajúcich zvukových nosičov. (ČTK)

Barbie okupuje Bratislavu
Bábiky Barbie a majstrovské diela z tisícov kociek stavebnice Lego ponúka jedna z najväčších výstav hračiek v bratislavskom Istropolise. Expozícia predstaví takmer všetko, čo sa za päťdesiatročnú históriu oboch značiek vo svete vyrobilo. Nebude chýbať ani detský kútik s hračkami a detská minidiskotéka. Návštevníci uvidia vývoj Barbie od roku 1959, od čias, keď jej výzor ovplyvnil Elvis Presley, až k dnešnej bábike Britney Spears. Diela z Lega sa po prvý raz vystavovali v roku 1958. Za necelé polstoročie vzniklo takmer 3-tisíc dielov tejto stavebnice. Výstava potrvá do 17. mája, potom sa presunie do Istanbulu. (ČTK)

menuLevel = 2, menuRoute = style/civilizacia, menuAlias = civilizacia, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
09. máj 2024 00:12