Petra Pavlík Hurai Zdroj: Aupark Shopping Center
StoryEditor

Do Bratislavy prišla výstredná módna kritička. Pozýva na Medzinárodný filmový festival ASVOFF

23.01.2019, 14:15
Autor:
lezolezo
Dvojdňový filmový festival ASVOFF bude od 24. do 25. apríla v bratislavskom Auparku.

Na Slovensko po prvýkrát zavítala ikonická Diane Pernet. Fanúšikov filmu a módy pozvala na dvojdňový festivalový maratón, ktorý sa bude odohrávať už koncom apríla v priestoroch nákupného centra Aupark.

„ASVOFF na jeseň oslávil svoje desiate výročie a jeho čestným prezidentom bol môj dlhoročný kamarát Jean Paul Gaultier. Mám veľkú radosť, že výber toho najlepšieho z 10. edície festivalu uvedieme v Bratislave,“ povedala zakladateľka platformy ASVOFF  Diane Pernet.

Pernet je rešpektovaná kritička a kurátorka amerického pôvodu, ktorá patrí v súčasnosti medzi najvplyvnejších ľudí svetovej módy. Je organizátorkou módneho filmového festivalu ASVOFF a zároveň zakladateľkou kultového módneho blogu A Shaded View on Fashion.

V rokoch 2013 a 2014 ju organizácia Business of Fashion zaradila do zoznamu 500 osobností, ktoré najvýraznejšie tvarujú svet súčasného módneho biznisu.

Vďaka svojmu originálnemu vzhľadu je atraktívnou aj pre filmových režisérov. Naposledy účinkovala vo filme Zoolander 2. Okrem iného je autorkou série parfumov: To Be Honest, Wanted, In Pursuit of Magic a Shaded.

Petra Pavlík Hurai, Aupark Shopping Center

 Kultový a prestížny

Filmový festival ASVOFF (A Shaded View On Fashion Film) sa za svojej desaťročnej existencie stal synonyomom toho najlepšieho, čo vzniklo v umeleckom žánri fashion film.

Premietané filmy sú inšpirované módou, štýlom a estetikou, no venujú sa aj dôležitým spoločenským témam. Skúmajú módu aj prostredníctvom pohľadu na rasu, náboženstvo či politiku.

Festival ASVOFF založila Diane Pernet v roku 2008. Názov nesie podľa jej blogu A Shaded View on Fashion. Vo svete módy predstavuje tento festival platformu, prostredníctvom ktorej môžu umelci, fotografi a dizajnéri spolupracovať na tvorivých projektoch.

Na festivale je možné vidieť rôzne dokumentárne filmy, videá, spoty i reklamné klipy vyrobené najznámejšími osobnosťami v módnom odvetví. Taktiež dáva široký priestor na podporu mladým tvorcom, rovnako ako podporuje Diane Pernet mladých dizajnérov prostredníctvom svojho blogu.

ASVOFF v číslach:

  • 10 ročníkov filmového festivalu
  • 5 miliónov videní
  • 5000 filmových prihlášok od roku 2006
  •  100 medzinárodných víťazov

 Festival prichádza na Slovensko vďaka producentom zo spoločností MILOSH Ltd. a PAVLEYE Production za podpory komerčných a mediálnych partnerov.

 „Vďaka tomuto výnimočnému filmovému festivalu sa Bratislava zaraďuje na mapu sveta k významným metropolám, akými sú Paríž, Miláno, Londýn, Mexiko City či Šanghaj. Dostať na Slovensko samotnú zakladateľku festivalu Diane Pernet je veľkým úspechom.

Som nesmierne rada, že naša banka môže podporovať projekty, ktoré zvyšujú renomé Slovenska v zahraničí,“ povedala riaditeľka J&T Banky na Slovensku Anna Macaláková.

Kreatívnym riaditeľom festivalu ASVOFF Bratislava je Milosh Harajda, ktorý v minulosti na Slovensku zrealizoval sériu veľmi zaujímavých a exkluzívnych projektov.

Petra Pavlík Hurai, Aupark Shopping Center

​Vďaka nim na Slovensko ale aj do Českej republiky zavítali svetové osobnosti ako David LaChapelle, Sergej Polunin, Daphne Guiness, či zrealizovala sa výstava modelov Alexandra McQueena.

„Platformu ASVOFF sledujem od jej založenia a je fascinujúce vidieť ako popri etablovaných menách ako Bruce Webber, Steve McQueen, či Ellen Von Unwerth dáva priestor aj mladým talentom.

My sme sa rozhodli túto formulu aplikovať aj na Slovensku, a preto otvoríme súťažnú kategóriu pre miestnych tvorcov a v závere festivalu vyhlásime víťaza, ktorého Diane Pernet uvedie v Paríži na 11. edícii festivalu,“ priblížil producent.

Dvojdňový filmový festival sa bude konať od 24. do 25. apríla v nákupnom centre Aupark. "Vďaka Filmovému Festivalu ASVOFF Bratislava budú mať naši návštevníci možnosť vidieť  tie najlepšie medzinárodné i lokálne vybrané filmy, videá a dokumenty z oblasti módy, a to už 24.-25.4.2019,“ dodala Petra Majcher, marketingová manažérka Auparku.

menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 10:41