StoryEditor

Moderná popová kultúra s noblesou starých čias. Slovenská dizajnérka zaujala doma aj v zahraničí

24.06.2021, 11:00
Autor:
ipip
„Na tejto kolekcii som sa konečne mala možnosť umelecky vyblázniť a to doslova,“ prezradila dizajnérka.

Koncom júna sa v centre Bratislavy predstavila letná kolekcia autorských šperkov slovenskej dizajnérky Lucie Šimončič. Návštevníci mali možnosť zoznámiť sa s jej prácou na pop-up evente, kde prezentovala svoju tvorbu v podobe signifikantných brošní, náušníc a náramkov, ktoré zaujali expresívnou kombináciou kontrastných farieb.

Zanechať overené koľaje

„Na tejto kolekcii som sa konečne mala možnosť umelecky vyblázniť a to doslova,“ prezradila dizajnérka a zakladateľka značky Skvost. „Kamene väčšinou precízne kombinujem dlhé roky osvedčeným spôsobom. Či už tón v tóne, alebo vzhľadom ku zvoleným tvarom a charakteru kolekcie. No tentokrát som sa rozhodla porušiť všetky moje doterajšie pravidlá a práve naopak, vydať sa opačnou cestou v protiklade s harmóniou,“ hovorí a vysvetľuje, že v jej prípade to znamenalo odviazať sa únikom z bežnej nudnej rutiny.

V galérii si pozrite ukážku jej práce:

​Ako sama dodáva paradoxne aj v chaose objavila isté pravidlá a vizualitu kolekcie vníma ako jeden systematicky poskladaný celok.

Každý šperk je originál

Lucia Šimončič, dizajnérka a zakladateľka značky Skvost, vyrastala v tvorivom rodinnom prostredí niekoľkých generácií umelcov. To zásadne ovplyvnilo jej vlastnú cestu. Podľahla čaru tvorby šperkov a spojila zmysel pre tradíciu s citom pre súčasnú eleganciu.

Výsledkom bol autorský šperk, a to ručne šitá brošňa charakteristická tvarom a dizajnom, k tvorbe pripojila aj náušnice a náramky. K vybudovaniu vlastnej značky podľa nej viedla náročná cesta vyžadujúca si mnoho energie, obklopila sa však tímom profesionálov a módnemu svetu sa predstavila na prestížnom podujatí Fashion LIVE, potom spustila predaj cez e-shop a partnerské kamenné obchody.

A ako vyzerá jej práca? Brošne sú vyšívané z korálok Miyuki, kryštálov či perál a sú špeciálne navrhnuté tak, aby neťahali šaty. Stupňovaný ligot, vzory a farebná paleta sú inšpirované extravagantnou umelkyňou Grace Jones a ikonickou princeznou Grace Kellyovou.

Lucia Šimončič

  • Slovenská dizajnérka šperkov a zakladateľka značky Skvost.
  • Študovala textil na súkromnej umeleckej škole v Bratislave, potom nasledovalo štúdium módy a šperku na Raffles College of Design and Commerce v Sydney.
  • V roku 2018 získala Národnú cenu za komunikačný dizajn.
  • Značka je úspešná nielen na slovenskom trhu, ale takmer v celej Európe a ďalších kontinentoch.
  • Dizajnérka si pri tvorbe zakladá na remeselnej zručnosti a každý model je ručne vyšívaným unikátom.

01 - Modified: 2021-03-05 15:33:11 - Feat.: 0 - Title: Slovenská krása stvorená drôtom: Čelenky a šperky snúbi jeden materiál 02 - Modified: 2021-05-07 13:30:43 - Feat.: 0 - Title: Šperky Teodora Schnitzera: Spoznajte nenapodobiteľnú tvorbu muža z divokého východu
01 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 02 - Modified: 2024-04-16 10:26:01 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Ako Robert Fico oberá naše deti 03 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval 04 - Modified: 2024-04-14 20:37:28 - Feat.: - Title: Slováci sa pustili do investícií smelšie. V tomto držíme peniaze 05 - Modified: 2024-04-12 07:58:00 - Feat.: - Title: Lovestream predstavil prvých tohtoročných headlinerov. Do Bratislavy príde Rita Ora, Dimitri Vegas & Like Mike či Tom Walker
menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 13:16