Na trend nulového odpadu nastúpili už aj reštaurácie. Budú sa čoraz viac snažiť o maximálne využitie všetkých surovín a zabrániť čo najviac plytvaniu jedlom. Moderné reštaurácie objednávajú od lokálnych farmárov v menších množstvách, žiadajú čerstvé suroviny a zaujímajú sa o ich pôvod. Flickr.com
StoryEditor

Návrat k jednoduchosti, menej mäsa aj odpadu. Tieto trendy v súčasnosti vládnu gastronómii

24.01.2018, 11:00
Autor:
lezolezo
Návrat k podstate ale aj vplyv Ázie.

Ak chcete aj v roku 2018 kráčať s dobou, mali by ste sledovať nové gastronomické trendy. Vybrali sme pre vás 8 prúdov, ktoré určujú, čo sa bude v našich aj reštauračných kuchyniach diať najbližšie mesiace.

Pozrite si v galérii, ktoré trendy by ste nemali zmeškať.

​A stále platí, že to, čo bolo dobré minulý rok sa bude ešte viac zdokonaľovať. Preto hľadajte v obchodoch špeciálne remeselne upečené chleby (ideálne ak pochádzajú z alternatívnych, nešľachtených obilnín), avokádo. 

Trendom budú reštaurácie, ktoré sa chcú špecializovať na konkrétny druh jedla. 

A čo je dôležitejšie ako samotná chuť jedla? No predsa fotografia. Instagram totiž v dnešnej dobe rozhoduje, ktorý blog, šéfkuchár či reštaurácia prilákajú čo najviac klientov. 

01 - Modified: 2021-10-12 08:23:43 - Feat.: 0 - Title: Šéfkuchári radia: Týmto jedlám sa v reštaurácii oblúkom vyhnite a nikdy si ich neobjednávajte 02 - Modified: 2018-01-19 10:06:10 - Feat.: 0 - Title: Slanina či káva. Tieto jedlá sú považované za nezdravé, ale podľa odborníkov je to naopak 03 - Modified: 2018-01-22 06:29:59 - Feat.: 0 - Title: Mladí Slováci očarili Čechov. Priniesli im poctivé jedlo, ktoré vyrábajú podľa starého rodinného receptu
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 15:53