Čoraz viac ľudí sa sťažuje na bolesti žalúdka, majú helikobaktery, rôzne alergie, potravinové intolerancie a je toho čoraz viac. O dôvodoch prečo je to tak sme sa rozprávali s doktorom Igorom Bukovským.
Ten pripomína, že na Slovensku umiera na rakovinu hrubého čreva najviac mužov na svete. Keď zoberieme mužov aj ženy, sme na druhej priečke na svete.
Na črevné problémy vplývajú podľa doktora Bukovského rôzne faktory, tým hlavným však podľa neho je časté jedenie. "Minimálne polovica ľudí, ktorí trpia nejakými ľahšími dysfunkciami trávenia si vyrieši ten problém tým, že začnú jesť tri krát denne," hovorí Bukovský.
Ten ďalej tvrdí, že je dobré sa "vyhladovať" až do stavu, kedy nám "škvŕka v bruchu". Tento proces podľa neho prečisťuje tenké črevo a pokiaľ k nemu nedochádza môže dochádzať k rôznym zdravotným komplikáciám.
"Tráviaci trakt nie je žiadna pec, ktorá by strávila hocičo, hocikedy a v hocijakom množstve."
Viac o tom, ako sa stravovať, čo je dobré pre naše trávenie a čím si naopak škodíme, rovnako ako aj to, čo spôsobuje potravinové intolerancie a alergie, sa dozviete v rozhovore.