Prvýkrát ho predstavil v roku 1967 Američan Jim Delligatti, majiteľ Pensylvánskej reštaurácie McDonald´s a zároveň jeden z prvých franšízantov reťazca. O rok neskôr sa ponuka dnes už slávneho sendviča rozšírila bleskovou rýchlosťou po celých Spojených štátoch.
Dva plátky hovädzieho mäsa medzi tromi kúskami pečiva doplnené nakladanou uhorkou, syrom Čedar, šalátom, cibuľkou a typickou Big Mac omáčkou sa nezmazateľne zapísali do histórie.
V galérii si prečítajte informácie, ktoré ste pravdepodobne o slávnom Big Macu nevedeli:
O spoločnosti McDonald´s Slovensko
Spoločnosť McDonald´s prišla na slovenský trh v roku 1995. Prvou otvorenou prevádzkou bola reštaurácia v Banskej Bystrici. V novembri roku 2003 vznikla na Slovensku nezisková organizácia Ronald McDonald House Charities. Aktuálne je na Slovensku 30 reštaurácií, z ktorých je 14 v Bratislave a ostatných 16 v Banskej Bystrici, Košiciach, Liptovskom Mikuláši, Martine, Nitre, Prešove, Prievidzi, Trenčíne, Trnave, Zvolene a Žiline. Súčasťou 22 reštaurácií je obľúbený koncept McCafé, ktorý sa predstavil v roku 2009. McDonald´s aktuálne zamestnáva 2 061 zamestnancov. V roku 2017 dosiahli tržby spoločnosti 75,2 milióna eur.