StoryEditor

Deväť rád, ako zhodiť kilá a veľa toho nemeniť

28.01.2022, 12:30
Zabudnite na drastické diéty, ktoré odložené kilá nakoniec vždy vrátia aj s bonusom.

Keď som si otvárala nutričnú poradňu, čakala som všetko možné. Nie však situáciu, keď väčšina klientok v podstate neje. „Zjem dve paradajky denne a aj tak sa už do ničoho nezmestím“, dala by sa zhrnúť ich typická frustrácia.

Nájdite sa, naozaj

Patríte medzi tých, ktorí aj keď milujú jedlo, odopierajú si ho, ale aj napriek tomu nechudnú? Neustále uberanie na tanieri totiž naše telo chápe ako vojnový stav, kedy si treba ukladať zásoby. A tadiaľto cesta nevedie.

Telo je múdre - keď hrozí chudoba, alebo dokonca hladomor, chce nás podržať. Z toho pramení pocit starších ľudí (u ktorých je organizmus ešte oveľa opatrnejší, pretože sú zraniteľnejší), že stačí prejsť okolo cukrárne a hneď majú o dve kilá viac.

Riešením je upokojiť svoje telo a

poskytovať mu pravidelné dávky jedla v pravidelný čas. Naučiť ho, že žijeme v blahobyte a ďalšie jedlo už je na obzore, takže nie je potrebné ho ukladať

Dva taniere polievky

Všimli ste si, koľko ľudí si nikdy nedá polievku s odôvodnením, že chudnú, a tak by to s hlavným chodom bolo už „príliš“? Je to však naopak. Polievka je to, čo potrebujeme.

Väčšinou obsahuje množstvo zeleniny a bielkoviny, takže aj veľa vlákniny, vita...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 00:06