STEAK TOURNEDOS „MILOTIÉ“
ČO POTREBUJEME (4 porcie): štyri 120-gramové sviečkové plátky, 200g kuriatok, 40cl teľacej šťavy, 100g masla, 1 baklažán, 200g mrkvy, 4 cibule šalotky, 1 cukinu, 3 paradajky, 1pór, 100g olivového oleja, 1 polievkovú lyžicu medu , soľ, korenie.
AKO NA TO: Mrkvu, šalotku, pór a cukinu nakrájame na malé kúsky a orestujeme na oleji. Blanšírované a očistené paradajky nakrájame na kúsky a podusíme. Baklažán nakrájame na plátky a opečieme na olivovom oleji. Potrieme medom, zakryjeme a podusíme. Sviečkovicu opečieme na oleji, pridáme kuriatka, podlejeme teľacou šťavou a zjemníme maslom.
Na tanier položíme baklažán, ozdobíme zeleninou, potom pridáme sviečkovicu a kuriatka a na záver dozdobíme.
Kto je Jean Brouilly
Od roku 1980 spolu s manželkou Josette žije v meste Tarare blízko fancúzskeho Lionu. Ich reštaurácia sa môže popýšiť michelinskou hviezdou, ktorú získali v roku 1992 alebo dvomi hviezdami v Bottin Gourmand. Jean Brouilly je veľkým zástancom tradičnej kuchyne a jeho kuchyňa nepredáva len obyčajne jedlá, ale šťastie a pôžitok, ktoré hosť z dobrého a kvalitného jedla má. V roku 1993 za zásluhy vo svojej profesii bol vymenovaný za rytiera národného rádu. V súčasnosti je patrónom reštaurácie Levante v bratislavskom hoteli Apollo.