StoryEditor

Top 10 z najbizarnejších tematických reštaurácií sveta

19.10.2013, 00:04
Autor:
stlstl
Pod morom, či s čašníkmi, čo sa budú podobať ako vajce, alebo vám budú... nadávať. Pozrite si najčudnejšie podniky sveta.

1. Ithaa Underwater Restaurant, Rangali Island, Maldivy

Ithaa, čo znamená "matka perál" v maldivskom jazyku Dihevi, sa nachádza 16 metrov pod vodou na ostrove Rangali. Ponúka 180-stupňové výhľady na okolité koralové útesy.

2. Twin Stars, Moskva, Rusko

Rusko má novú reštauráciu s názvom Dvojičkové hviezdy. Ich viditeľných zamestnancov tvoria výlučne dvojičky, tvrdí BBC.

3. Hachikyo, Sapporo, Japonsko

Reštaurácia Hachikyo sa ešte začiatkom tohto roka dostala na novinové titulky, keď jej majiteľ vyhlásil, že bude pokutovať každého, kto úplne nedoje svoje jedlo. Toto bizarné pravidlo vysvetľuje v rámci svojho menu: ide vraj o spôsob, ako prejaviť vďačnosť  rybárom, ktorí pracujú vo veľmi nebezpečných a náročných podmienkach.

4. Conflict Kitchen, Pittsburgh, Philadelphia

Tento inovatívny koncept stravovania v Pittsburghu stojí na tom, že servíruje len jedlá z miest, ktoré sú v súčasnej dobe v konflikte so Spojenými štátmi. Reštaurácia začínala jedlom z Afganistane a v súčasnej dobe servírujú kubánsku kuchyňu. Na obaly, ktoré používajú, sú vytlačené rozhovory a eseje od Kubáncov žijúcich v USA i v zahraničí.

5. Barbie Café, Taipei, Taiwan

Táto nová ružová kaviareň je - ako inak - v licencii firmy Mattel. A tá podľa informácií The Telegraph dúfa, že im podporí predaj legendárnej dlhonohej bábiky.

6. Dinner in the Sky, umiestnenie po celom svete

Tzv. večera v nebi zdvíha 22 ľudí na platforme vysoko do vzduchu, aby si užili doslova "nadpozemskú večeru". A tá sa môže uskutočniť prakticky kdekoľvek.

7. Villa Escuder Waterfalls Restaurant, San Pablo, Filipíny

Táto filipínska reštaurácia má svoje bambusové jedálenské stoly rozložené len pár metrov od neďalekého vodopádu. Hostia si tu sami naservírujú miestne jedlá a potom si môžu zaplávať.

8. Chillout, Dubaj, Spojené arabské emiráty

Tento ľadový salónik ponúka výlučne teplé jedlá a nápoje, ako orientálne kebaby, horúcu čokoládu či čaj. Hostia sú pri príchode zababušení do bundy s kapucňou, topánok a rukavíc, a zadarmo dostanú tzv. mocktail - v ľadovom skle, prirodzene.

9. Al Johnson Sweddish Restaurant & Butik, Sister Bay, USA

Príspevok do diskusie o čerstvých potravinách. V tejto švédskej reštaurácii vo Wisconsine sa kozy pasú na zatrávnenej streche, zatiaľ čo hosťom sú podávané tradičné švédske pokrmy ženami v tradičnom škandinávskom odeve.

10. Dick´s Last Resort, Dallas, Las Vegas, Chicago..., USA

Nuž, tak toto je naozaj "hardcore". V tomto ľúbeznom reťazci totiž ľudia platia za to, že ich čašníci častujú urážkami, hádžu po nich obrúsky a vykydnú na nich jedlo. Proti gustu...


Zdroj: businessinsider.com

01 - Modified: 2005-07-29 06:25:38 - Feat.: 0 - Title: Veľa atrakcií je od nás vzdialených len pár hodín autom
01 - Modified: 2022-03-30 17:51:31 - Feat.: - Title: Fínsko má plán na vojnu s Ruskom. Pod Helsinkami je rozsiahly tunelový systém, 900-tisíc ľudí čaká v zálohe 02 - Modified: 2021-11-18 08:56:31 - Feat.: - Title: Panamský prieplav oslavuje 120 rokov. Na stavbe tohto divu sa podieľal aj Slovák 03 - Modified: 2021-07-01 07:48:14 - Feat.: - Title: Smeješ sa z Američanov, že nepoznajú Slovensko? Z tohto kvízu by si teda mal mať sto percent 04 - Modified: 2021-01-05 12:28:50 - Feat.: - Title: Má gastro šancu na prežitie? Okienkový predaj nedáva zmysel, hovorí šéf Medusy 05 - Modified: 2020-10-17 13:51:51 - Feat.: - Title: Majú reštaurácie šancu na prežitie? Rozprávali sme sa so šéfom známej siete
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 22:53