StoryEditor

10 zaujímavých kaviarní na Slovensku, ktoré sa oplatí navštíviť

13.02.2018, 23:01
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Vonku je pekné počasie, takže máte len tak chuť sa ísť prejsť a dať si dobrú kávu? Alebo ste na cestách po Slovensku a chceli by ste vedieť o nejakej dobrej kaviarni? Pozrite si týchto desať, ktoré sme pre vás pripravili v spolupráci s portálom kávičkári.sk.


Miesto, ktoré mení Bratislavu na Francúzsko. Na jedlo sa tu oplatí počkať
Uprostred starodávnej ulice hlavného mesta sa turisti hrnú jeden za druhým. Všímajú si zákutia našej metropoly na Dunaji, najmä Michalskú vežu, po ktorej nesie názov celá ulica. Vinú sa ňou po bokoch reštaurácie a krčmičky, také isté, aké vidíte od Prahy po Košice. Romantická teraska pripomína skôr francúzske pobrežie, než rozpálené kamenné ulice mesta. Biely nábytok posadený na zelenej tráve pôsobí osviežujúco ako ľad v chutnom nápoji. Odrazu máte chuť nasadiť si klobúk a slnečné okuliare a vychutnať si prímorskú dovolenkovú atmosféru tohto mesta bez mora. Vitajte v Enjoy Coffee.



Kaviareň na konci Bratislavy, kde vás oslovujú menom
Kaviarenská komunita sa nezdružuje iba v centre hlavného mesta. Miesto, kde vám dúšok lahodnej kávy pohladí nielen chuťové poháriky ale aj dušu, sme objavili prekvapivo na periférii, v mestskej časti Podunajské Biskupice. Kaviareň nesie rovnaké meno ako jej majiteľka – Karlita. A je presne ako ona – energická a pritom upokojujúca, kreatívna a zároveň evokujúca domácu pohodu.



Kaviareň, kam prídete podľa slov slávnej piesne

“Na rohu, v úzke ulici…” tak znie úvod chronicky známej pesničky “Levandulová”. Jej slová sa ľahko ozývajú v hlave, keď niekomu vysvetľujete, kde sa to bratislavská kaviareň Dobre&Dobré nachádza. Prevádzka na Nedbalovej ulici obsadila zadný vchod do Starej tržnice. Pripomína bohémske kaviarne Paríža, Viedne, ale aj Ríma dokopy. Obsluhujú vás ľudia bez domova, snažiaci sa vrátiť do bežného života, a to aj vďaka správnym pracovným manierom, ktoré tu nadobudnú.




Kaviareň, kam môžete prísť aj na lodi. V Hamuliakove

Voda sa vlní a plynie… Dunaj, taký majestátny sa odrazu upokojil a dostal podobu širokého jazera. Keď je pekne, plávajú na ňom labute, sú tiché a krásne, hrajú si svoje vlastné divadlo. O divákov nie je núdza. Sedia si na stoličkách a v prvom rade im potichu tlieskajú. A popritom si vychutnávajú lahodné nápoje. Tento priam dovolenkový raj sa nachádza neďaleko Bratislavy. A nie je to smerom na západ, akoby sme si mohli myslieť. Hamuliakovo je dedinka, ktorú obohatila výnimočná kaviarnička Marina cafe na vode. 



50 odtieňov sivej v priestoroch trnavského futbalového štadióna
Šarmantnú malú kaviareň s hravým názvom Betónka nájdete v najnovšom nákupnom centre v Trnave prepojenom s futbalovým štadiónom. Nablýskaný projekt v sebe neskrýva len veľa nových obchodov, ale i nenápadnú štýlovú kaviarničku ukrytú v srdci nákupnej pasáže. V angličtine by sa Betónka dala opísať jednoducho ako „classy“. Nenájdete v nej žiadne zamatové kreslá ani trblietky, iba čistý, svieži, moderný štýl s elegantným, starostlivo vyberaným nábytkom a štýlovým barom. Na prvom mieste je však výborná káva.



Oživili Šfefánika. Kaviareň v Ivanke navštívil aj prezident
Vytvoriť kaviareň na dedine a investovať do nej množstvo peňazí si žiada nielen dávku odvahy, ale aj know-how. Katarína Jajcajová s Viktorom Mészárosom už jednu skúsenosť mali, a to vďaka kaviarničke v Malinove. Inšpiráciu čerpali na cestách, medzi knihami, ale aj na základe praxe. Vďaka tomu, v Ivanke pri Dunaji, vytvorili kaviareň Štefánik, ktorá presne do roka musela zdvojnásobiť svoje priestory, aby utíšila „hlad“ miestnych kaviarnikov.



Tam, kde v Trenčíne vzdávajú hold ženám

Pod Trenčianskym hradom si našla domov nová kaviarnička, ktorá poteší všetky zmysly. Je moderná i tradičná zároveň, nenútene romantická i originálne štýlová. A dokonca má miestnosť, v ktorej vzdáva hold ženám. Vitajte v Café Sládkovič.



Ranná zastávka na čerstvé pečivo v Banskej Bystrici
Na rohu ulice oproti univerzite 20 rokov ľudí lákala tradičná večierka. V októbri ju nahradila štýlová, útulná kaviareň Black Coffe, ktorá stavia na tradícii a spojila sily s kvalitnou liptovskou pekárňou. V novej večierke si tak môžete kúpiť voňavý chlieb, čerstvé koláče, ale i vychutnať výbornú taliansku kávu.



Meštiansky byt v Prešove premenili na kaviareň. Tá láka turistov
Staré časy … dobré časy. Hovoria si mnohí, ktorí v minulosti zažili svetlejšie okamihy a momenty s pozitívnym nádychom. My však vieme s istotou povedať, že sa dajú prežiť opäť. Pri lahodnom dúšku  kávy sa môžete dokonca preniesť do dôb, kedy boli samozrejmosťou korzety, krinolíny či parochne. Naša fantázia nám to dovolila, skúste to aj vy! V prešovskej kaviarni Staré časy.



Na šachy (a kávu) v Humennom
Aj na prvý pohľad nespojiteľné, sa dá zlúčiť. Ak je myšlienka, chuť a prostriedky, podarí sa aj nemožné. Svoje o tom vie aj Jaroslav Pčola. V priemyselnej zóne v Humennom sa už niekoľko mesiacov darí jeho šachovej kaviarni s názvom Check Mate, ktorá vás ohúri nielen výbornou kávou a kvalitnými službami, ale aj hravou atmosférou.




01 - Modified: 2020-10-14 19:23:26 - Feat.: - Title: Okienkový predaj? To mi nepokryje ani náklady, kritizuje majiteľka kaviarne 02 - Modified: 2017-10-23 08:39:45 - Feat.: - Title: TOP desať kaviarní, ktoré sú v kurze. Nájdu sa v nich milovníci nadčasového dizajnu aj hipsteri 03 - Modified: 2017-08-22 11:18:35 - Feat.: - Title: Ako z kultového sci-fi filmu. V Bratislave otvorili kaviareň, ktorá spája minulosť a budúcnosť 04 - Modified: 2017-07-04 09:51:30 - Feat.: - Title: Ako za prvej republiky. Kaviareň v Trnave patrí k tomu najlepšiemu, čo na Slovensku máme 05 - Modified: 2017-04-03 08:37:31 - Feat.: - Title: Káva sa nemusí len piť: Takto vyzerá jej netradičné využitie ´made in Slovakia´
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
17. apríl 2024 22:01