Sú hnedé z fazule alebo klasické žlté, ale zo sóje. Cestoviny, ktoré vyrába slovenská firma MaxSport, získali na svetovom veľtrhu Gulfood v Dubaji významné ocenenie. A to práve vďaka tomuto produktu. Na rozdiel od obyčajných cestovín, ktoré majú v zásade viac sacharidov, tu prevažujú bielkoviny. Preto sa cestoviny volajú „proteínové“ a sú vhodné ako zdravý doplnok stravy.
Popularitu majú získavať práve aj trendom nového životného štýlu. Toľko teória. Na tlačovej konferencii sme mali možnosť tieto cestoviny ochutnať a v zásade nemajú na to, čo si „doveziete” z dovolenky v Taliansku. Na druhú stranu sú podľa tabuliek pre zdravú stravu úplne na inej úrovni. Unikátom je najmä rekordný pomer bielkovín, čo tiež prispelo k tomu, že tento produkt ocenila medzinárodná porota v Dubaji.
„Fakt, že sme sa umiestnili v našej kategórii celosvetovo v prvej štvorke producentov najlepších funkčných potravín a nápojov, považujeme za obrovský úspech,“ povedal Martin Poledna, konateľ spoločnosti MaxSport. Na spomínanom veľtrhu nás navyše zastupovali ako jediní zo Slovenska. Produkt je, samozrejme, bezlepkový a označený „nálepkou“ bio.
Spoločnosť tvrdí, že tieto cestoviny sú s ich obsahom proteínov dokonca jediným na svete svojho druhu. Výroba má pozostávať predovšetkým zo strukovín a vody. Spoločnosti MaxSport sa však vo výrobe zdravých produktov darí. Ako sami priznali na tlačovej konferencii, Slováci ani netušia, že táto značka je vlastne slovenská, no napriek tomu vyvážajú do 36 krajín sveta, odkiaľ prichádza viac ako polovica tržieb.