StoryEditor

Filmové novinky

28.10.2005, 00:00
Filmové novinky

-- Nočná hliadka je prvá časť trilógie natočenej podľa fantasy Sergeja Lukyanenka, ktorá vyšla pod názvami Nočná hliadka, Denná hliadka a Súmračná hliadka. Režisérom hororu, nominovaného na Oscara za najlepší cudzojazyčný film, je ruský režisér Timur Bekmambetov. Dej sa odohráva v súčasnej Moskve. Nočná hliadka chráni počas nocí obyčajných smrteľníkov pred upírmi, Denná hliadka zas dáva pozor, aby sa nelikvidovali tí temní, ktorí dodržiavajú prímerie. Prichádza však "veľký iný," ktorý svet vráti do vojny medzi svetlom a temnom...
-- Francúzska tragikomédia Detské hry hovorí o jednej bláznivej láske podriadenej detskej hre. Film je režijným debutom Yanna Samuella, bývalého animátora. Osemročný Julian vníma všetko okolo seba ako priestor na hru. Jeho nerozlučnou kamarátkou je spolužiačka Sophia. Obaja pokračujú v hrách aj v dospelosti. Julian si naprojektoval idylickú budúcnosť so Sophiou, no nie všetko vychádza podľa jeho predstáv.
-- Režisér David Cronnenberg (Nahý obed, Mucha) prichádza s trilerom História násilia. Tom Sall žije pokojný rodinný život v malom meste. Jedného dňa prekazí pokus o lúpež a v sebaobrane zabije dvoch hľadaných zločincov. Jeho hrdinstvo priláka médiá a on sa ocitne vo svetlách reflektorov. Navyše sa objaví záhadný muž, ktorý tvrdí, že Tom mu v minulosti ublížil. Sallovcom sa pomaly, ale isto, rozpadá rodinná idyla. V hlavnej úlohe sa objaví Viggo Mortensen, známy z Pána prsteňov.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
08. máj 2024 03:20