StoryEditor

Film lapajúci po dychu

30.05.2007, 00:00

V šoubiznise platí heslo, že pokiaľ je niekto populárny, treba na ňom zarábať. V súčasnosti je takouto osobou bezpochyby Justin Timberlake. Kariéra bývalého člena boybandu N´Sync nabrala v posledných rokoch vysoké otáčky. Najnovšie sa Justin objavuje aj v našich kinách ako hlavná hviezda filmu Nicka Cassavetesa s názvom Alpha Dog. Scenár podľa skutočného príbehu a hviezdne obsadenie mohli z filmu spraviť príjemné prekvapenie. Realita je však iná.
Johnny Truelove je mladý predavač marihuany vo svojom bloku. Nie sú tu žiadne prestrelky ani gangstri. Spolu s kamarátmi žije bezstarostný život plný silných rečí. To však zmení Jake Mazursky, ktorý Johnnymu dlhuje peniaze. Ich spoločný konflikt vyvrcholí únosom Mazurského brata Zacka. Truelove a jeho partia sa dostávajú do slepej uličky, z ktorej nie je cesta späť. Agresívny Mazursky je totiž rozhodnutý získať svojho brata za každú cenu. 15-ročný Zack je však úplne spokojný. Svoj únos berie ako dovolenku od otravných rodičov a nad zdrvujúcimi následkami sa ani nezamýšľa. Jeho únoscovia sú však čoraz zúfalejší. Každému z nich hrozí doživotný trest a pomsta Zackovho brata. Riešenie ich problému je teda nevyhnutné.
Cassavetes nakrútil film, ktorému od začiatku dochádza dych. Nasilu natiahnutá dvojhodinová stopáž bola úplne zbytočná. Priemerný scenár nezachránili ani herecké hviezdy Bruce Willis a Sharon Stone, ktorá sa snaží dokázať, že hrať ešte vie. Výkon Justina Timberlake patrí k tomu lepšiemu z mladého hereckého obsadenia, ktoré predvádza slabý priemer. Plusom je skvelý soundtrack poskladaný zo širokého spektra hudobných štýlov. Alpha Dog patrí k filmom, pri ktorých netreba priveľmi rozmýšľať. Jednoduchá zápletka, očakávaný koniec a začínajúci herci vás určite neurazia, ale ani nenadchnú. Celý film je zabalený do nablýskaného obalu aj keď je v skutočnosti úplne obyčajný a tuctový. Pokiaľ si však chcete v kine odpočinúť a zažiť dve hodiny nenáročnej zábavy, budete spokojní.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
01. máj 2024 13:55