StoryEditor

SaLon nové filmy

27.11.2006, 23:00
Autor:
redred

Volver
dráma/komédia
Najväčšia európska režisérska ikona súčasnosti, Pedro Almodóvar, sa po sérii drám vracia ku komédii. Spoluprácu si po rokoch zopakovala jeho dvorná herečka Carmen Maura. Zahrala si matku Penelope Cruz a Loly Dueňas. Postava, ktorú stvárňuje, je moderná žena a dobrá matka. Zamilovala sa však do muža, ktorý nie je práve najsvätejší. Keď umiera, vracia sa do mesta, aby doriešila veci, ktoré nemohla vyriešiť za svojho života. Španielsko, réžia: Pedro Almodóvar. Premiéra v SR: 30. novembra 2006

Zostaneš a neprežiješ
Triler
Chev Chelios, ktorý je nájomným vrahom, zistí, že ak sa mu zníži tep srdca na určitú hranicu, zabije ho jed, ktorý mu napichal niekto do žíl. Je čas pomstiť sa ľuďom, ktorí mu dali to svinstvo. Musí to urobiť skôr, ako poslednýkrát vydýchne. Na pomstu má totiž dvojnásobnú motiváciu -- ten sladký pocit mu udržuje v tele potrebnú hladinu adrenalínu a pomáha prežiť a zároveň je to jediná cesta, ako dosiahnuť spravodlivosť. Chev drancuje ulice Los Angeles a necháva za sebou spúšť... USA, réžia: Mark Neveldine, Bryan Taylor. Premiéra v SR: 30. novembra 2006.

Spláchnutý
Animovaný
Už o niekoľko dní do našich kín vtrhne nádejná šťuka medzi tohtoročnými animovanými snímkami nesúca podivný názov Spláchnutý. Roddy, trochu snobský myšiak z lepšej spoločnosti, sa nešťastnou náhodou ocitne v odpadovom potrubí, ktoré vedie do drsného sveta, kde neprežije každý -- a najmä nie taká "bábovka". Stretáva však, našťastie, myšaciu amazonku Ritu, ktorá mu pomôže postaviť sa znova na nohy a napokon i stať sa hrdinom. VB/USA, réžia: David Bowers, Sam Fell. Premiéra v SR: 30. novembra 2006.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
07. máj 2024 22:15