StoryEditor

Týždeň pred televízorom

24.11.2005, 23:00
Týždeň pred televízorom

Piatok 25. novembra
10.50, TV Markíza: Selena
Americký životopisný hudobný film z roku 1997, nakrútený režisérom Gregory Navaom, s Jennifer Lopezovou v hlavnej úlohe speváčky Seleny Quintanillay-Perézovej, ktorej životný príbeh film rozpráva.
22.10, TV Markíza: Dokonalá búrka
Americký veľkorozpočtový veľkofilm režiséra Wolfganga Petersena z roku 2000, s hviezdnym obsadením a banálnym príbehom, po ktorom by bez okázalých fascinujúcich trikoch neštekol ani prašivý pes. George Clooney, Mark Wahlberg a spol. sa vydávajú chytať ryby, a zastihne ich búrka, pri ktorej by sa mohol ženiť samotný Lucifer.

Sobota 26. novembra
10.30, TV Joj: Muž proti mužovi
Taliansky spaghetti western z roku 1968, v ktorom sa režisér Giulio Petroni pokúša sprostredkovať príbeh o surovej chladnokrvnej pomste, ale neveľmi sa mu darí. Vznikol tak spaghetti western len podľa mena, bez atmosféry, síce pozerateľný, ale len raz, napriek tomu, že v hlavnej úlohe sa objavil charizmatický Lee van Cleef.
13.30, TV Markíza: Traja veteráni
Nádherná, múdra a len troška ľavičiarska československá, česká komédia, nakrútená v roku 1983 režisérom Oldřichom Lipským, podľa rozprávky Jana Wericha, ktorú do podoby scenára spolu s režisérom adaptoval Zdeněk Svěrák. Príbeh troch vojnových vyslúžilcov, ktorí sa zapletú s kráľom Pikolom a jeho krásnou dcérou, nikomu predstavovať netreba.
22.00, Dvojka: Elektrický jazdec
Klasický americký postwestern s Robertom Redfordom a Jane Fondovou v hlavných úlohách westernového reklamného jazdca, ktorý sa podujme na vlastnú päsť zachrániť špičkového dostihového koňa v penzii a ambicióznej reportérky, ktorá sa im obom lepí na päty. Film nakrútil v roku 1979 slávny režisér Sydney Pollack.

Nedeľa 27. novembra
20.05, Jednotka: Denník Bridget Jonesovej
Britsko-americká romantická komédia nakrútená v roku 2000 režisérkou Sharon Maguireovou podľa svetoznámeho rovnomenného literárneho bestselleru Helen Fieldingovej, o excentrickej slobodnej tridsiatničke, ktorej zo samoty trošku kvapká na karbit, a o dvoch švárnych šuhajoch, čo navždy zmenia jej život. Vynikajúca vtipná, čiastočne generačná záležitosť, ozdobená hereckými výkonmi Renée Zellwegerovej, Hugha Granta a Colina Fritha.
21.15, TVJoj: Sexi kosť
Zvrátená americká asi bláznivá, ale skôr nechutná komédia režiséra Toma Bradyho z roku 2002 s "komikom" Robom Schneiderom v hlavnej úlohe tínedžerky premenenej na muža. Vlastne na muža nie, na netalentované hovädo menom Rob Schneider. Absolútny suterén kinematografie, ak sa náhodou budete dívať a film napácha nejaké škody na vašom duševnom alebo fyzickom zdraví, nehovorte, že som vás nevaroval.

Pondelok 28. novembra
21.30, ČT 2: Zlaté časy rádia
Veľmi osobný a tak troška netradičný film Woodyho Allena, v ktorom sa majster neuróz vracia do svojho detstva. Nostalgická komédia o vrcholoch rozhlasovej éry portrétuje americkú realitu tridsiatych a štyridsiatych rokov minulého storočia. Film vznikol v roku 1987.
22.35, TV Markíza: Diera
Až prekvapivo vydarený napoly psychotriler a napoly horor o študentoch uviaznuvších v starom kryte, nakrútený režisérom Nickom Hammom v roku 2001. Hlavnú úlohu manipulatívnej klamárskej potvory stvárnila očarujúcim spôsobom Thora Birchová.

Utorok 29. novembra
21.55, Dvojka: Werckmeisterove harmónie
Ďalší z depresívnych umeleckých filmov maďarského režiséra Bélu Tarra, tentoraz o cirkuse s veľrybou, ktorý zruší predstavenie a potencionálni návštevníci to nesú dosť ťažko. Tarr nakrútil film spolu s režisérkou Ágnes Hranitzkou v maďarsko-taliansko-nemecko-francúzskej koprodukcii v roku 2000.
0.55, TV Markíza: Tí malí sú už veľkí
Pôvabná francúzska komédia z roku 1979, o dcére pokračujúcej vo výskumoch svojho otca, nakrútená režisérom Joëlom Santonim. Pôvabná preto, že hoci je dosť hlúpa, herecky sa v nej predviedli v najlepšom svetle krásna Catherine Deneuveová a charizmatický Claude Brasseur.

Streda 30. novembra
23.35, TV Joj: Gang policajtov
Americká akčná kriminálka o policajtoch, ktorí proti zločinu bojujú tak, že strieľajú drogových dílerov, kradnú ich tovar a znova ho predávajú. Živnosť frčí až do okamihu, keď zastrelia agenta pracujúceho v utajení. Film režiséra a scenáristu Jima Kofa je vo svojej triede štandardom, oplatí sa vidieť hlavne preto, že po boku Jima Belushiho stvárnil jednu z hlavných úloh dnes už mŕtvy raper Tupac Shakur.

Štvrtok 1. decembra
01.25, TV Markíza: Jeannin úžasný chlapec
Francúzsky romantický muzikál režiséra Oliviera Ducastela z roku 1998, v ktorom sa tancom a spevom oslavuje krátky, ale intenzívny vzťah atraktívnej dievčinky a HIV pozitívneho šuhaja. Bizarné, ale o to zábavnejšie.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 09:46