StoryEditor

SaLon nové CD

18.03.2007, 23:00
Autor:
kulkul

Metropolis
Woodoo
(EMI Music)
Po dvoch rokoch vychádza druhý album slovenskej kapely Metropolis. Mladá rocková formácia získala Aurela v kategórii hard´n´heavy za debutový album Radioactiviti a v poslednom čase sa hudobne vypracovala vďaka veľkému množstvu koncertov odohraných na festivaloch na Slovensku i v zahraničí. Na novom hudobne pestrom albume je časť piesní v angličtine, práve preto, že kapela má veľa koncertov i za hranicami Slovenska. Pilotný singel Mlyny sa už hrá v rádiách. Do skladby dal svoj hlas spevák Kuly zo skupiny Desmod.

Stuart McCallum
Echo Architect
(Wegart/Ninja Tune)
Akokoľvek cudzo na vás môže toto meno pôsobiť, opak je pravdou, Stuart McCallum pôsobí v súčasnosti ako gitarista The Cinematic Orchestra. Hral i s jedným z najlepších žijúcich džezových skladateľov dneška, Kennym Wheelerom a ďalšími kvalitnými osobnosťami súčasného džezu (Johnom Surmanom, Mikom Gibbsom...). Debutový sólový album Stuarta McCalluma je nádherný atmosférický džez gitarového virtuóza a zožal oprávnenú vlnu pozitívnej kritiky.

Korn
Korn -- MTV Unplugged
(EMI Music)
Tvrdí chlapíci z Korn sa rozhodli pre veľmi prekvapivý krok a nahrali MTV Unplugged. Na albume sa objaví niekoľko hostí (napr. Amy Lee z Evanescence) a zaznejú hity ako Twisted transistor, Coming Undone alebo See You On The Other Side. Medzi bonusmi je aj coververzia piesne Creep od Radiohead. Platňa sa nahrávala v New Yorku.

David Koller
David Koller
(Universal Music)
Po takmer 10 rokoch sa na trhu znovu objavuje v reedícii dnes už kultový rockový album Davida Kollera z roku 1993. Na vzniku debutového albumu sa podieľali nie len kolegovia zo slávnej Lucie (R. Kodym, M. Dvořák), ale napr. i vynikajúci gitarista O. Krejčoves (Monkey Bussines) a predovšetkým uznávaný spevák Dan Bárta, ktorý neprispel len autorsky, ale má na albume s Davidom aj duet. Legendárny album vychádza, samozrejme, s úplne novým remastrovaným zvukom.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 18:48