StoryEditor

Farmaceutický a zdravotnícky biznis? Štát nás úmyselne drží v strachu

20.03.2018, 11:30
Autor:
Milan BunoMilan Buno
„Moje krédo je pomôcť ľuďom, osvietiť ich. Žasli by ste, ako sa dá predchádzať rakovinám, astme, depresiám, chorobám detí..." tvrdí doktor Josef Jonáš.

„Ľudia si myslia, že sú bezmocní proti rakovinám, duševným chorobám, ale aj proti chrípke. Nie je to pravda. Štát úmyselne udržiava ľudí v strachu pred chorobami. Štát drží všetko okolo zdravotníctva v rukách. Keď nebudeme počúvať, nedostaneme lieky, zatvoríme vám nemocnice. Ľudia netušia, že problém zdravia je niekde inde,“ tvrdí Josef Jonáš, jeden z najpopulárnejších autorov a zároveň vyhľadávaný praktik celostnej medicíny.

Farmaceutický biznis

Jeho priekopnícka kniha Krížovka života patrí medzi najžiadanejšie publikácie, ktoré v rámci Česka a Slovenska kedy vyšli. O pár dní vyjde aktualizovaná v slovenčine.

V Česku zaznamenala neuveriteľný úspech, predalo sa už pol milióna kusov a stále sa dotláča. Pre mnohých ľudí bola doslova bleskom z neba. 18.apríla príde na Slovensko, kde bude mať jedinú diskusiu s prednáškou, aj na témy ako: - farmaceutický biznis - čínska medicína - antibiotiká - liečivé bylinky - cukor ako jed - detoxikácia organizmu.

Podľa Josefa Jonáša je zdravotníctvo stále obrovským finančným biznisom a farmaceutický systém má neuveriteľnú moc. „Keby som sa stal nepohodlným pre štát, tak mi pohybom prstu zatvoria ústa,“ dodáva uznávaný lekár.

Potrebujeme vlastný systém. Je potrebné dať ľuďom systém, ktorý by im umožňoval udržiavať si zdravie do značnej miery svojpomocne, tvrdí. Vývoj zdravotného stavu obyvateľstva nie je priaznivý.

Dnes je každý informovaný o tom, akým prekvapujúcim tempom narastajú problémy z oblasti kĺbov, chrbtice, alergií, cievnych a srdcových chorôb, zhubných nádorov či obávanej AIDS, teda získaného defektu imunity – odolnosti.

„Každý môže byť zdravý. Kto nie je, môže si za to sám“

V knihe Krížovka života sa hovorí predovšetkým o prevencii, o strave, ktorá bola a bude základnou ľudskou potrebou, teda aj súčasťou života s nesmiernym vplyvom. Autor v nej píše o potrebe prírodných stimulov, ktoré ovplyvňujú hodinový stroj nášho života.

Polovicu obyvateľov civilizovaného sveta kosia srdcové a cievne choroby, tretinu zhubné nádory. V zostávajúcich niekoľkých percentách sa tiesnia úrazy s infekciami, vrodené choroby, opotrebovanosť vekom, samovraždy, cirhóza pečene, cukrovka a desiatky ďalších chorôb.

„Je nevyhnutné liečiť chorého človeka a nie choroby jednotlivých orgánov. Tak znela jedna z poučiek staročínskeho lekárstva,“ pripomína uznávaný lekár Josef Jonáš.

Je nevyhnutné liečiť chorého človeka a nie choroby jednotlivých orgánov. Tak znela jedna z poučiek staročínskeho lekárstva. Hlavnou odlišnosťou ázijskej medicíny bola jej viera v mohutné sily ľudského organizmu, ktoré sú schopné vysporiadať sa za istých okolností s chorobou bez pomoci.

Treba len týmto silám dať možnosti, podmienky, povzbudiť ich, posilniť a rozvinúť. Na ten účel slúžili rôzne telesné cvičenia, liečebná strava, formovanie duševného stavu pacienta, bodové liečebné masáže, akupunktúra, moxibuscia a samozrejme tiež liečba prírodnými rastlinnými či živočíšnymi prostriedkami.

BUX

​Až keď žiadny z týchto, povedali by sme, konzervatívnych prostriedkov nepomohol, prišiel k slovu nôž. Vyhľadávaný lekár Josef Jonáš je dnes v Česku úspešná značka.

Je autorom množstva kníh, článkov v časopisoch a odbornej literatúre, vystupuje v televízii aj v rádiách. Svoj originálny pohľad na ľudské zdravie aplikuje pri svojej práci s pacientmi, ktorým pomáha odstraňovať ich zdravotné problémy.

Je zakladateľom kontrolovanej detoxikačnej metódy v ČR, naďalej sa venuje jej ďalšiemu vývoju a aj vývoju nových prípravkov a prístrojov, medzi ktoré patrí aj známy detoxikačný a regeneračný prístroj Marion.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 04 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 13:03