StoryEditor

Známy seriál Roseanne končí. Potopil ho rasistický tweet hlavnej predstaviteľky

30.05.2018, 09:18
Autor:
ČTKČTK
Komička Roseanne Barrová sa na Twitteri urážlivo vyjadrila o bývalej černošskej poradkyni exprezidenta Baracka Obamu, ktorú nepriamo prirovnala k opici.

Populárny americký sictom Roseanne vysielaný televíznou stanicou ABC skončí kvôli rasistickej poznámke jeho hlavnej predstaviteľky.

Vedenie stanice v utorok tweet odsúdilo a ukončilo s Barrovou spoluprácu. Koniec jednej z najsledovanejších komediálnych sérií televízie, ktorú vlastní spoločnosť Walt Disney spôsobilo niekoľko slov. Herečka ich cez Twitter adresovala poradkyni predchodcu Donalda Trumpa v prezidentskom úrade Valerii Jarrettovej.

Označila ju za spoločného potomka Moslimského bratstva a Planéty opíc. ABC o deň neskôr zareagovala na búrku, ktorú slová spôsobili na sociálnych sieťach. Televízia poznámku označila za "odpudivú, zavrhnutiahodnú a nezlučiteľnú s našimi hodnotami" a oznámila, že so sitcomom končí.

Barrovej nepomohlo, že sa ospravedlnila, tweet zmazala a vyhlásila, že išlo o zlý vtip. Seriál o žene z chudobnej pracujúcej rodiny vysielala ABC v 80. a 90. rokoch a vlani sa k nemu rozhodla vrátiť, čo jej prinieslo až nečakane vysoký divácky úspech.

Pozrite si tweet vo videu:

Postava Barrovej vyhlásila, že volila Trumpa, čo podľa prezidenta, ktorý si rád prisvojuje rozmanité zásluhy, prispelo k vysokej sledovanosti sitcomu. Prezidenta aj verejne podporila sama komička.

Barrová sa podľa agentúry AP často negatívne vyjadruje o ľuďoch spojených s americkou ľavicou a má sklon veriť konšpiračným teóriám. Nedávno sa napríklad oprela do miliardára zastávajíceho liberálne hodnoty Georga Sorosa či dcéry exprezidenta Billa Clintona Chelsea.

Osudný tweet s Jarrettovou napísala po tom, čo sa zapojila do diskusie vyvolanej konšpiračnou teóriou o Obamovom pôvode, ktorú v minulosti verejne šíril napríklad aj Trump.

ABC zaujala k Barrovej rázny postoj až po tom, čo ju verejne odsúdili niektorí spolupracovníci zo seriálu. Napríklad jedna z autoriek scenára Wanda Sykesová uviedla, že už na ďalších dieloch nebude s Barrovou spolupracovať. Predstaviteľka jednej z rolí Sara Gilbertová zase označila tweet za odpudivý.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 04 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 05:43