24.08.2006, 00:00

Hollywoodska hviezda Tom Cruise a spoločnosť Paramount Pictures ukončili 14-ročnú spoluprácu. "Rozhodli sme sa nepredĺžiť s Cruisom zmluvu, pretože nemôžeme akceptovať jeho nedávne správanie," vyhlásili zástupcovia filmového štúdia. Poukázali najmä na to, že kritizoval užívanie antidepresív, pričom kritiku namieril na svoju hereckú kolegyňu Brooke Shields a jej kariéru označil za dávno skončenú. (SITA)

Legendárnu skupinu U2 vyhlásili za protagonistov najkatastrofickejšieho koncertu všetkých čias. Írski rockeri sa na prvej priečke prieskumu amerického časopisu Blender umiestnili vďaka koncertu zo svetového turné Popmart z roku 1997. Ich vystúpenie celý čas vtedy sprevádzali rôzne katastrofy a chyby špeciálnych efektov, keď takmer vyčmudili dymom svoje publikum a napokon sami uviazli v obrovskom citróne. Medzi ďalšími umelcami, ktorí sa umiestnili v TOP 10, boli aj Jefferson Starship či The Everly Brothers. (SITA)

Americký spisovateľ
sci-fi a fantasy Ray Bradbury oslávil v utorok svoje 86. narodeniny. Autor, ktorý sa preslávil najmä dielom Marťanské kroniky (1950) verí, že ľudia sa vrátia na Mesiac a potom pôjdu na Mars, prípadne na inú planétu. "Naša budúcnosť je úžasná," povedal počas interview pre rozhlasovú stanicu KPCC. Bradbury tiež uviedol, že pracuje na scenári filmovej verzie Kroník, ktorá, ako dúfa, by sa mohla do kín dostať v priebehu najbližších dvoch rokov. (SITA/AFP)

Hudobník Bob Dylan tvrdí, že moderné nahrávky sú "otrasné" a dokonca aj jeho pesničky na novom albume zneli oveľa lepšie v štúdiu ako na platni. "Nepoznám nikoho, kto za posledných 20 rokov spravil album, ktorý by znel dostatočne dobre," povedal 65-ročný rocker v rozhovore pre časopis Rolling Stone. (SITA/Reuters)

Indická cenzúra vyhlásila, že Paris Hilton je pre Indiu príliš vášnivá. Rada pre udeľovanie filmových certifikátov Central Board of Film Certification vydala na najnovší videoklip Paris Hilton Stars Are Blind certifikát "len pre dospelých", čo znamená, že klip nemôže vysielať ani jedna televízna stanica. Kampaň k novému albumu Hilton sa v Indii začala v utorok. Je sponzorovaná kozmetickou spoločnosťou Stars, ktorá sa rozhodla, že videoklip bude uverejnený na jej webovej stránke. (SITA/Reuters)

Dva pojazdné autobusy Bažant kinematografu 2006, ktoré od júna premietajú slovenské a české filmy, čoskoro ukončia svoju štvrtú sezónnu cestu po Slovensku. Poslednou prázdninovou zastávkou prvého autobusu bude tradične Hlavné námestie v Bratislave v dňoch 27. až 31. augusta, pričom premietania sa začnú o 20.00 hod. Druhý autobus svoje putovanie zakončí na hudobnom festivale Country Lodenica v Piešťanoch od 31. augusta do 2. septembra, ktorého filmový program je prispôsobený programu podujatia. Vstup na predstavenia je voľný. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 08:33