StoryEditor

Jeden z najúspešnejších skutočných príbehov sa vracia: Nedotknuteľní mieria do kín v novom filme

10.01.2019, 11:14
Autor:
ipip
Film je remakom jedného z komerčne najúspešnejších francúzskych filmov všetkých čias.

Film Nedotknuteľní patrí medzi príbehy, ktoré majú takú silu, že si ich ľudia pripomínajú a rozprávajú stále odznova. Úplne ochrnutý boháč z vyššej spoločnosti si za svojho opatrovateľa vyberie tú najmenej pravdepodobnú osobu.

Bontonfilm

​Drzého nespútaného mladíka tmavej pleti, ktorého práve pustili z väzenia. So svojou verziou stretnutia dvoch ľudí z úplne rozdielnych svetov teraz prichádzajú filmoví rozprávači a rojkovia z Hollywoodu.

Ako muž, ktorý má všetko, ale ktorý stratil možnosť sa hýbať, sa predstaví Bryan Cranston preslávený seriálom Perníkový tatko (Breaking Bad) a nominovaný na Oscara za film Trumbo.

Jeho pravú ruku a spojku so svetom hrá Nicole Kidmanová. Úlohu odzbrojujúceho muža, ktorý má hneď na jazyku to, čo na srdci, zobrazuje Kevin Hart. Vďaka svojej kombinácii výrečného komika z Jumanji a kontroverznej osoby, ktorá bola tlakom verejnosti nútená vzdať sa moderovania tohtoročných Oscarov, je pre danú rolu ideálnou voľbou.

Ani jeden z nich nemá budúcnosť, napriek tomu si možno len ťažko predstaviť heterogénnejšiu dvojicu. Na jednej strane milionár Phillip, vzdelaný zberateľ umenia, renesančný človek s kultúrnym rozhľadom a vybraným vkusom z vyššej spoločnosti, ktorý je po nehode ochrnutý a pripútaný na vozík.

Na druhej strane černošský mladík z predmestia. Vďaka energii, odvahe a bezprostrednosti by mu mal patriť svet, ale ako čerstvo prepustený väzeň nemá šancu získať prácu a zisťuje, že svet o neho ani trošku nestojí.

Stretnú sa skôr omylom, najprv o to moc nestoja, no Phillip si aj tak vyberie živelného mladého muža takmer z ulice ako svojho ošetrovateľa. Možno to bol krok zúfalej nudy, dosť možno aj riadená samovražda.

Vo videu si pozrite trailer k filmu:

Ich spolužitie po krátkej nedôvere prekoná všetky rozdiely a oba charaktery z iných vesmírov života do seba zapadnú ako skladačka. Ich neočakávané priateľstvo ponúka dojemný, zábavný a hlavne neuveriteľne silný zážitok.

USA – 2018;
Dĺžka: 125 min.
Žáner: komédia / dráma
Premiéra: 14. február 2019
Réžia: Neil Burger
Hrajú: Bryan Cranston, Kevin Hart, Nicole Kidmanová

01 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 02 - Modified: 2024-04-16 09:30:00 - Feat.: - Title: Neprehliadnuteľné Alfa Romeo odhalené. Prvý elektromobil značky dostane aj hybrid 03 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite 04 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 05 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 05:35