StoryEditor

SaLon nové filmy

30.10.2006, 23:00

Na druhej strane
triler
Napínavý triler režiséra Martina Scorseseho sa odohráva v Južnom Bostone, kde polícia vedie vojnu proti organizovanému zločinu. Policajt Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) dostane za úlohu v prestrojení sa infiltrovať do mafiánskeho syndikátu, ktorý vedie Costello (Jack Nicholson), zatiaľ čo ostrieľaný zločinec Colin Sullivan (Matt Damon) sa ako informátor infiltroval do oddelenia polície. V momente, keď sa obe strany o tom druhom dozvedia, začína sa akciou nabitá jazda plná napätia. Spomenutú hereckú trojicu dopĺňajú ešte Martin Sheen a Mark Wahlberg.
USA, réžia: Martin Scorsese. Premiéra v SR: 2. novembra 2006

Syriana
DVD
Stredný východ -- nikde inde na svete nezohrávajú politika, ropa a terorizmus takú dôležitú úlohu ako práve tu. Stephen Gaghan sa tentoraz zameral na vysokú politickú hru dotýkajúcu sa práve Stredného východu. Syriana zachytáva osudy niekoľkých ľudí, ktorí sa ocitnú uprostred nemilosrdného zápasu o moc a bohatstvo. Robert Bear (George Clooney), veterán CIA, strávil celú svoju kariéru vyšetrovaním teroristov po celom svete. Postupne, ako sa nebezpečenstvo terorizmu zvyšovalo, Bear sledoval, ako sa dotovanie CIA znižovalo, politika víťazila nad zdravým úsudkom a varovné signály všetci ignorovali.

Libertine
DVD
V každej generácii sa objaví nečakaná osobnosť, ktorá má natoľko priaznivý vzťah k vyvolávaniu škandálov, rebélií a porušovaniu tabu, že sa jej skôr alebo neskôr podarí prekonať všeobecný svetový názor na to, čo to naozaj znamená byť slobodným človekom. V 17. storočí bol touto osobnosťou jednoznačne John Wilmot, známy tiež ako Earl z Rochesteru -- prehnaný a talentovaný mladík, ktorý prežil svoj krátky a divoký život ako stredoveká rocková hviezda a stal sa známym problémistom, géniom a jedným z najneskrotnejších roztopašníkov v histórii.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 10:34