StoryEditor

Na obzore sa črtá pokračovanie Matrixu. Fanúšikovia sa musia obrniť trpezlivosťou

14.05.2019, 14:53
Ako to vyzerá s pokračovaním svetoznámeho Matrixu?

Chad Stahelski, režisér filmu John Wick 3, v rozhovore prezradil, že sestry Wachowské (predtým bratia Wachowskí) pracujú na pokračovaní kultovej ságy Matrix. Informácia je o to prekvapivejšia, že sa nedávno hovorilo o prepracovaní celej série s hercom Michaelom B. Jordanom v hlavnej úlohe, uvádzajú Lidovky.cz.

"Som naozaj nadšený z toho, že sestry Wachowské pripravujú ďalší Matrix. Ten určite ešte rozšíri to, čo ako fanúšikovia milujeme. Ak to bude na podobnej úrovni ako predchádzajúce filmy série, stačil by jediný telefonát, že ma chcú napríklad ako kaskadéra a pokojne by som prišiel na nakrúcanie a nechal sa zraziť autom," povedal prekvapivú informáciu Stahelski v rozhovore pre server Yahoo Movies UK.

Stahelski pred začiatkom svojej režisérskej kariéry pracoval v Hollywoode na sérii o Johnovi Wickovi ako kaskadér. Zúčastnil sa aj nakrúcania Matrixu, kde robil nebezpečné kúsky ako dvojník Keanu Reevesa, ktorý hral hrdinu Nea.

Na otázku, či sestry Wachowské nakrúcajú nový Matrix v pozícii režisérok, alebo len producentiek, však  nedokázal odpovedať. "Nie som istý. Neviem, či Lana Wachowski režíruje. Ale určite sa na projekte podieľajú, to áno. Keby potrebovali pomôcť, zanechal by som všetko tak a pribehol."

Všetko však môže byť inak. Podľa agenta Chada Stahelského, režisér v tomto prípade len nerozumel otázke a zodpovedal len na hypotetické zapojenie sestier Wachowských do projektu.

Keanu Reeves, predstaviteľ hlavného hrdinu, už skôr (tiež pre server Yahoo Movies UK) tvrdil, že by sa zapojil do prípadného pokračovania, keby za ním stálo práve duo Wachowských. Otázkou by bola aj Neova úloha vzhľadom k vyvrcholeniu celej série v treťom diele.

Situácia je zamotaná. V marci 2017 sa hovorilo o tom, že sa bude trilógia prerábať pod bedlivým dohľadom štúdia Warner Bros.. Hlavnej úlohy sa mal ujať herec Michael B. Jordan, známy z rol vo filmoch Creed, Fantastická štvorka a Black Panther.

Prípadný reštart celej série by však nebol logický, keby pôvodná séria pokračovala. Fanúšikovia sa tak musia obrniť trpezlivosťou a čakať od niektorého zo zapojených filmárov či hercov (alebo priamo samotného štúdia Warner Bros.) oficiálne vyjadrenie.

Pozrite si aj filmové chyby, ktorým sa nevyhli ani tvorcovia Matrixu:

Fenomén

Ľudstvo žije v simulovanej realite. Nikto netuší, že existuje skutočný svet, kde sú telá ľudí využívané pre účel získania energie. Počítačový programátor Neo (Keanu Reeves) sa pomaly dozvedá pravdu, až sa z neho stane jediná nádej ľudstva na prežitie.

V snímke Matrix z roku 1999 hral aj Laurence Fishburne, Carrie-Ann Mossová a Hugo Weawing. Kultový prvý diel (snímka vyhrala štyri Oscary) sa dočkal ešte dvoch pokračovaní - Matrix Reloaded a Matrix Revolution, ktoré oba vyšli v roku 2003.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 04 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 05 - Modified: 2024-04-05 09:00:00 - Feat.: - Title: Je to oficiálne! Štúdio Warner Bros. potvrdilo piate pokračovanie obľúbeného filmu
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 08:36