TASR/AP
StoryEditor

Marvel ohlásil horúce novinky. Thor bude žena, vráti sa Loki, Avengers aj Strážcovia galaxie

23.07.2019, 12:41
Autor:
tstszavzav
Avizovaná ženská podoba titulnej postavy nie je náhoda, takýto zvrat obsahuje už pôvodná verzia marvelovského komiksu.

Spoločnosť Marvel oznámila novú sériu filmov a seriálov. Do komiksového sveta prilákala Angelinu Jolieovú, ktorá sa objaví v snímke The Eternals. Do série o Thorovi sa vráti Natalie Portmanová. Kým v prvých dvoch dieloch si zahrala doktorku Jane Fosterovú a v treťom nefigurovala vôbec, v novinke sa objaví v hlavnej úlohe, uvádza iDnes.cz.

Marvel ďalej pripravuje snímku Black Widow so Scarlett Johanssonovou, ktorá bude mať premiéru budúci rok v máji. Tiež sa pracuje na údajne hororovom pokračovaní Dr. Strange v hlavnej úlohe s Benedictom Cumberbatchom (Sherlock, Kód Enigmy).

Komiksová spoločnosť oživí aj postavu Bladea, ktorého kedysi hrala akčná hviezda Wesley Snipes. Upírskeho lovca si má zahrať oscarový Mahershala Ali.

Do sveta komiksových hrdinov sa tento rok prvýkrát vydá aj Angelina Jolieová, ktorá spoločne so Salmou Hayekovou alebo Kumailom Nanjianim zažiari vo filme The Eternals od režisérky Chloé Zhao.

Snímka o nesmrteľných mimozemšťanoch vychádza z rovnomenného komiksu Jacka Kirbyho zo sedemdesiatych rokov. Spoločnosť svoje nové plány na najbližšie dva roky odhalila cez víkend na Comic Cone v San Diegu.

Thor bude žena

V záplave noviniek a aktuálnom rozpise chýba niekoľko filmov, s ktorými však možno počítať v ďalších rokoch. Reč je o treťom diele Strážcov galaxie, pokračovanie Black Panthera a nových dobrodružstvách Avengers.

Nová snímka o Thorovi sa bude v origináli volať Thor: Love and Thunder a réžie sa chopí Taika Waititi, režisér oceňovanej trojky Thor: Ragnarok. Po relatívne neúspešnej snímke Thor: Temný svet z roku 2013 to bol totiž práve Novozélanďan Waititi, ktorý dodal upadajúcej sérii s vikingským bohom nový štýl aj humor.

Avizovaná ženská podoba titulnej postavy nie je náhoda, takýto zvrat obsahuje už pôvodná verzia marvelovského komiksu.

Thor tu stráca svoje hrdinské schopnosti a tie získava práve Fosterová. A to vrátane mýtického kladiva Mjolnir. Hrdinka, ktorá vo svojej pozemskej podobe práve bojuje s rakovinou, nesie v origináli meno Mighty Thor.

​Už v snímke Avengers: Endgame (ktorý sa cez víkend stal najvýnosnejším filmom všetkých čias) sa mužský Thor v podaní Chrisa Hemswortha vzdal svojej úlohy vládcu Asgardu a vydal sa pomôcť Strážcom galaxie. Svojim nástupcom v mimozemskom kráľovstve menoval Valkýra v podaní Tessy Thompsonovej.

Loki sa vráti v seriáli

Či sa v novej snímke objaví aj populárny predstaviteľ Lokiho Tom Hiddleston, zatiaľ nie je jasné. Práve Lokimu však Marvel plánuje zasvätiť pripravovaný seriál zo sveta svojich komiksových hrdinov, ktorý bude vysielať Disney Plus. Služba, ktorá sa má stať konkurenciou obľúbenej vysielacej platformy Netflix.

Postava Lokiho zomrela vo filme Avengers: Infinity War. Na prekvapenie fanúšikov sa však znovu objavila v zmieňovanom Avengers: Endgame. Tom Hiddleston stvárňuje opusteného Princa Asgardu od roku 2011.

Svoju vlastnú sériu Marvel venuje aj lukostrelcovi Hawkeyeovi v podaní Jeremyho Rennera. K divákom by mala zavítať na jeseň v roku 2021.

Štúdio Disney kúpilo Marvel pred desiatimi rokmi za štyri miliardy dolárov. Od tej doby na jeho snímkach po celom svete zarobilo vyše 18,2 miliardy dolárov (v prepočte približne 16,2 milióna eur).

01 - Modified: 2019-05-03 13:24:37 - Feat.: 0 - Title: Zabudnite na kampaň a rekordy, venujme sa Avengers: Endgame triezvo. V čom tkvie ich "ale"?
01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 04 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 06:58