StoryEditor

Bulvár, odplata novinárom aj zbrane: Nová pieseň Elánu Bulvárne krysy zdvihla vlnu kritiky

14.10.2019, 13:19
Autor:
ipip
Zverejnené video niektorých užívateľov pobúrilo.

Vydavateľstvo Warner Music Gold zverejnilo včera na svojom youtubovom kanáli klip piesni od skupiny Elán s názvom Bulvárne krysy. Dej sa zameriava na prácu bulvárnych novinárov, ktorí sledujú členov skupiny, najmä frontmana Joža Ráža a zverejňujú o ňom články aj s fotografiami na titulných stránkach slovenských novín

Grafika novín je nápadne podobná jednému zo slovenských denníkov. Vlnu kritiky vzbudil najmä koniec videa. Na ňom si členovia skupiny Elán vyhľadajú novinárov, ktorí o nich písali bulvárne články a jedna z posledných scén je venovaná pohľadu na usmiateho Joža Ráža, ktorý na novinárov mieri zbraňou

V klipe sa tiež spomína odplata alebo aj "deratizácia" novinárov, ktorí bulvárnymi článkami znepríjemňujú život členom skupiny.

Klip k piesni Bulvárne krysy si pozrite vo videu:

Po zverejnení sa niektorí ohradili proti téme, ktorá môže pripomínať vraždu novinanára Jána Kuciaka, ktorý sa v rámci článkov venoval mnohým kauzám a citlivým témam. Kritické hlasy zazneli nielen pod videom, ale aj na sociálnych sieťach médií, ktoré o piesni informovali. 

Pozrite si niektoré z reakcií po videom, ktoré poukazujú na chúlostivú tému:

  • "Skladba je skvelá, ale ten klip je totalna pi*na, a ani sa nebudem čudovat, ak ho žiadna telka ani nebude púšťať. Rok po zavraždení Kuciaka ideme v klipe unášať novinárov, namierime na nich pištoľ, a potom ich s veľkým smiechom postriekame striekacou pištoľou. Autorom klipu musi fakt y*at."
  • "Nehnevajte sa na mňa, ale toto je vrcholne nevhodné. Je to rok, čo na Slovensku popravili novinára a jeho partnerku. Vy zverejníte toto."
  • "Po počúvaní tejto skladby pred vydaním videoklipu, som si hovoril, že hlbšie už klesnúť sa nedá. Skrátka všetko zle, text, hudba aj samotná interpretácia, ale tento videoklip ... dokonalý nevkus, úbohosť a nulová sebareflexia. Pri dlhoročnej podpore Mečiara a Smer-u mi to príde asi ako keď náš Limberský po haváriii v opitosti, pri oslave gólu krútil volantom. Nie nie je to vtipné, rešpektujem vás za vašu hudobnú tvorbu a za množstvo legendárnych zľudovelých pesničiek, ale definitívne ste ukázali, akí ste z*di. Ich bránenie, že jasne napísali, proti ktorým novinárom to bolo mierené - nebuďte prosím naivné ovečky, ktorým stačí po tomto výkone niečo napísať a ste s tým spokojní. Keby si neboli vedomí toho, že je to úmyselne kontroverzné a že si z toho robia žarty, tak by tam ten alibisticky titulok nedali .... A aj keby tak čo? Aj tak je to nevkusné. Keby som teraz na námestí zareval, že Karol bol k*ot, tak by si to tiež ľudia prirovnali ku Gottovi, jednoducho si tieto veci musia uvedomiť. Myslím, že na to na tomto klipe robilo celkom dosť plnoletých svojprávnych ľudí..." - napísal jeden užívateľ z Česka.

Video doteraz zhliadlo 2 965 užívateľov, na stránke YouTube však videu a textu piesni mnohí dali za pravdu a sympatizovali s ňou.

Skupinu Elán sme požiadali o reakciu a správu budeme aktualizovať o ich vyjadrenie.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 04 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 05:10