StoryEditor

Top slovenské rádiá reagujú na kritizovanú novinku od Elánu. Zaujali jasný postoj

15.10.2019, 15:13
Autor:
ipip
Najpopulárnejšie rádia na Slovensku sa v prípade piesne Bulvárne krysy zhodli.

Po vlne kritiky, ktorá sa spustila na adresu novej piesne Elánu z pripravovaného albumu Najvyšší čas, sa do mediálneho kolotoča zapojili aj slovenské rádiá. Tie sa k songu Bulvárne krysy vyjadrili jasne a pristúpili k ráznemu rozhodnutiu.

O vyjadrenie sme požiadali najpopulárnejšie rádia na Slovensku - Fun rádio, Rádio Expres, Rádio Slovensko a Rádio Európa 2. Pozrite si ich reakcie:

  • Dana Tureničová, PR manažérka FUN rádia: "Fun rádio nebude vysielať pesničku Bulvárne krysy od skupiny Elán. Na webe Fun rádia sme klip zverejnili s tým, že je nevhodné takto vyjadrovať námietky proti práci bulvárnych novinárov. Špeciálne aj vzhľadom na to, že na Slovensku pred rokom prišiel pre svoju prácu o život novinár."
  • Michal Dzurjanin, riaditeľ sekcie rozhlasových programových služieb RTVS: "Túto skladbu sme neplánovali zaradiť do vysielania, keďže typovo nie je vhodná pre formáty rozhlasových programových služieb."
  • Ľuboš Richter, Content Director rádia Europa 2: "Skladbu neplánujeme zaradiť do vysielania, lebo sa nám nehodí do štruktúry nášho playlistu."
  • Igor Guttler, PR manažér rádia Expres: "Pieseň do vysielania zaradiť neplánujeme."
  • Roman Juhás, hudobný dramaturg Radio Services (zahŕňa rádio Vlna, Rádio Anténa Rock, Rádio Jemné): „Spoločnosť Rádio Services nemá v pláne hrať tento singel od skupiny Elán. Žánrovo táto skladba nezapadá do žiadneho z našich rádií.“ 

Spomínané rádia sa zaraďujú medzi najpočúvanejšie. Z prieskumu RADIOPROJEKT spoločnosti Median SK, ktorá realizuje kontinuálny prieskum od roku 2009, vyplýva, že najpočúvanejším je Rádio Expres s 1,48 miliónov poslucháčov (33,1 percenta), druhú priečku si drží Rádio Slovensko s 1,17 milióna (26,5 percenta) a prvú trojku uzatvára Fun rádio s 1,05 milióna poslucháčmi (23,6 percenta).

​Nasledujú Rádio Europa 2, Rádio Vlna Rádio Jemné a Rádio Regina. Posledné zo spomenutých rádií – Rádio Regina – ako jediné zaznamenalo mierny nárast. Jeho počúvanosť stúpla na 12,4 percenta a počet poslucháčov vzrástol z 510-tisíc na 553-tisíc.

Vydavateľstvo Warner Music Gold zverejnilo včera na svojom youtubovom kanáli klip piesne od skupiny Elán s názvom Bulvárne krysy. Kontroverzný text a ešte kontroverznejšie video rozpútalo vlnu kritiky na sociálnych sieťach aj v širokej verejnosti.

Klip ku skladbe si pozrite vo videu:

Vlnu odporu vzbudil najmä koniec videa. V ňom si členovia skupiny Elán vyhľadajú novinárov, ktorí o nich písali bulvárne články a jedna z posledných scén je venovaná pohľadu na usmiateho Joža Ráža, ktorý na novinárov mieri zbraňou.

Napriek tomu, že koniec videa tvorcovia zaklincovali výstrelom z vodnej pištole a v rámci záverečných titulkov vysvetlili, že video je zamerané na bulvárnych novinárov, samotná ilustrácia plánovanej vraždy novinárov podľa ohlasov verejnosti vypálila veľmi nešťastne.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 04 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 08:38